"Orlići" u Andori brane obraz svoje nacije

Written by: Uroš Petrović

Posle dugog pripremnog perioda, sastavljenog od nekoliko test utakmica sa svojim vršnjacima, mlada ragbi reprezentacija Srbije u nedelju (27.03) započinje svoj put do Andore, gde će na Evropskom prvenstvu pokušati da izbori što bolji rezultat u Prvoj konferenciji Starog kontinenta. 



Prošlog vikenda na Adi Ciganliji mladi ragbisti odigrali su svojevrstan turnir sa reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine i, iako je sveopšti utisak bio da "Orlići" imaju još dosta toga da nauče, u njima itekako postoji potencijal za velika dela u skorijoj budućnosti.

Jedno od tih velikih dela moglo bi se desiti upravo u Andori: ako Srbija bude prvoplasirana u ligaškom sistemu ove konferencije (ostali učesnici su Hrvatska, Mađarska, Danska, Moldavija i domaćin Andora) naredne godine boriće se za Evropski trofej u drugom rangu takmičenja. To bi svakako bio veliki uspeh, ali selektor reprezentacije Marko Jovanović smatra da ne treba potcenjivati ni trenutno stanje stvari.

"Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada i svakako želja da se dokažemo neće nedostajati. Moji igrači su budućnost našeg ragbija i značaj koji Evropsko Prvenstvo ima za njih je zaista veliki. Na put krećemo da stičemo neophodno iskustvo i pokušamo da ostvarimo što bolji plasman" izjavio je Jovanović, ne želeći da daje bilo kakve prognoze oko toga kakav će biti ishod prvenstva.

Celokupan raspored utakmica naše reprezentacije je sledeći:

29. mart 2016: Moldavija-Srbija
30. mart 2016: Srbija-Mađarska
31. mart 2016: Danska-Srbija
01. april 2016: Andora-Srbija
02. april 2016: Srbija-Hrvatska

"Orlići", srećno!


Photo by: Ragbi Savez Srbije

Коментари