ODBOJKA: Partizan preokretom do prve pobede u plej-ofu

Written by: Ana Tomić


Odbojkaši Partizana savladali su ekipu Niša rezultatom 1:3 (25:23, 15:25, 19:25, 14:25), u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa. Iako je domaćin osvojio prvi set, crno-beli su uspeli da preokrenu rezultat i ostvare važnu pobedu.


Photo by: Milica Lazarov

Nišlije su zbog prednosti domaćeg terena sigurnije ušle u ovaj meč. Brzo su došli do prednosti od dva poena (6:4), a onda je i duplirali pre tehničkog tajm-auta (12:8). Gosti su nakon pauze napravili seriju od 5:1 i izjednačili na 13:13, ali se tu nisu zaustavili. Preokrenuli su rezultat na 14:17, a onda je usledila neizvesna završnica prvog seta. Niš je najpre izjednačio na 20:20, a potom i iskoristio niz grešaka crno-belih da povede sa 1:0 u setovima (25:23).

Partizan je u nastavku pokazao znatan boljitak u igri, pa je drugi set u potpunosti prošao u znaku crno-belih. Izabranici Vladimira Vasovića napravili su ''višak'' od četiri poena već na startu seta (5:9). Veliki broj grešaka Nišlija dodatno je olakšao posao gostima, koji su nakon serije dobrih servisa tehničara Kostića poveli 6:12. Mladi Luka Veličković predvodio je Partizan do osvajanja seta (15:25) i izjednačenja od 1:1. 

Treći set započeo je rezultatskom klackalicom, ali se na tehnički tajm-aut otišlo pri vođstvu gostiju (11:12). Novim nizom grešaka Nišlije su ponovo poklonile crno-belima veliku rezultatsku prednost (12:17), za koju se ispostavilo da je nedostižna. Partizan je i treći set rešio svoju korist - 19:25.

Psihološki pad Nišlija bio je više nego očigledan u četvrtom setu. Izgledalo je kao da ekipa koja je tokom sezone pokazala izuzetnu borbenost želi što brži završetak meča. Partizan je već na startu stvorio veliku prednost, a potom je konstantno uvećavao. Nišlije su, kao i u drugom setu, rutinski nadigrane, te je slavlje crno-belih bilo više nego zasluženo (14:25). 

SASTAVI TIMOVA:

NIŠ: Kuburović, Perović 7, Stojković 7, Pržić 8, Mijalković 7, Opačić 17, Angelovski (libero), Kostadinović (libero), Pejčić, Jelić, Ilić, Jović.

PARTIZAN: Buša 13, Pantić 13, Lopar 10, Kostić 5, Veličković 18, Polomac 8, Rajković (libero), Nedeljković, Žugić, Jokanović, Popović, Perišić.

Revanš u Beogradu odigraće se u subotu, sa početkom u 17 časova. 

Коментари