ODBOJKA: Liderska pozicija ipak pripala Vizuri, Zvezda nikad bliža ispadanju

Written by: Ana Tomić

Nakon završenog poslednjeg kola regularnog dela Wiener Städtische Lige za odbojkašice, prvo mesto na tabeli pripalo je ''Ajkulicama'' sa Novog Beograda. Odbojkašice Vizure će sa liderske pozicije dočekati plej-of, gde će se u četvrtfinalu susresti sa Crvenom Zvezdom.

Photo: www.ok-vizura.com

Čini se da borba za lidersku poziciju na kraju reguralnog dela Wiener Städtische Lige nikada nije bila neizvesnija. Svega četiri kola pre kraja na vrhu tabele nalazio se obrenovački Tent, da bi se u poslednjem kolu za prvo mesto borile Vizura i Stara Pazova. Veći broj pobeda presudio je u korist ''Ajkulica'', iako su po broju bodova ekipe bile izjednačene. 

Na osnovu poretka na tabeli formirani su sledeći četvrtfinalni parovi, a prolazak u polufinale izboriće ekipe koje prve dođu do dve pobede u seriji:

Vizura - Crvena Zvezda
Jedinstvo (SP) - Dinamo 
TENT - Železničar
NIS Spartak - MD Zrenjanin

Kraguj Volleyform će, kao ekipa sa začelja tabele, naredne sezone biti član Prve lige Srbije, dok će Jedinstvo iz Užica pokušati da sačuva status superligaša kroz plej-aut fazu takmičenja. 

Najneprijatnije iznenađenje u proteklom delu sezone zasigurno je bila Crvena Zvezda. Iako su na startu sezone važile za jednog od najvećih favorita za šampionsku titulu, crveno-bele su zauzele tek osmu poziciju na tabeli. Ekipa koja je do prethodne sezone sedam puta zaredom igrala finale ovog elitnog takmičenja, od toga četiri puta podizala pehar, nikada nije bila bliža ispadanju iz lige. Čak ni kratak povratak legendarnih imena kao što su Vesna Čitaković Đurišić i Ivana Đerisilo nije pomogao Zvezdi da ostvari bolji plasman, pa će se za polufinale boriti sa aktuelnim šampionom Vizurom.

Jedinstvo će u duel sa Dinamom iz Pančeva ući kao favorizovana ekipa. Staropazovčanke su u dosadašnja dva duela sa Dinamom oba puta slavile sa 3:1, pa se ni ovoga puta ne očekuje iznenađenje. 

TENT i NIS Spartak će, sa druge strane, imati nešto teže zadatke u borbi za polufinale. Obrenovčanke su oba puta tokom sezone podelile bodove za Železničarom i oba puta je domaćin susreta izašao kao pobednik. Uloga blagog favorita ipak će pripasti TENT-u, koji je ove sezone ostvario 13 pobeda, četiri više od svog protivnika.

Photo by: Nikola Novaković

Najveća neizvesnost očekuje se u meču u kom će snage odmeriti NIS Spartak i MD Zrenjanin. U prvom susretu ova dva tima tokom regularnog dela sezone Zrenjanin je iznenadio Subotičanke i slavio kod kuće sa 3:1. Ekipa koja se prethodne sezone takmičila u nižem rangu nastavila je niz iznenađenja i u drugom delu lige, pobedivši TENT i Crvenu Zvezdu. Međutim, u drugom susretu NIS Spartaka i MD Zrenjanina, koji je odigran juče u okviru poslednjeg kola, slavile su Subotičanke. Nakon više od dva sata igre Spartak je pobedio rezultatom 3:2, pa se i od narednih susreta ova dva tima očekuje ravnopravna borba.




Коментари