Marinković het - trik heroj Voždovca

Written by: Uroš Petrović

Svi oni koji su bili na krovu tržnog centra Stadion za vreme odigravanja utakmice 25. kola Superlige između Voždovca i Mladosti iz Lučana, mogli su da vide spektakularnu fudbalsku predstavu domaće selekcije i, pre svih, Nenada Marinkovića. "Zmajevi" su zahvaljujući dvadesetsedmogodišnjem napadaču uspeli da upišu veoma važna tri boda i izjednače se sa Partizanom na šestom mestu (4:1).



Motivisani željom da prekinu niz od dva uzastopna poraza, gosti iz Lučana želeli su da pruže što bolju partiju. Međutim, činjenica je da su veoma malo pokazali na samom terenu, igrajući uglavnom poprilično defanzivno. Ovakvu taktiku Voždovčani su znali da kazne, pa su tako Marinković i Odita u dva uzastopna napada postigli pogotke. Rezultat je već posle petnaest minuta bio u korist domaćih, a Marinković je "potopio" sve nade Mladosti u 38. minutu, postigavši svoj drugi pogodak.


Na veoma zanimljivom terenu "Zmajeva" nalazio se i čuveni Milorad Mažić, naravno u ulozi sudije. Još u utakmici Kupa Srbije između Partizana i Radničkog on se vratio da deli pravdu, s obzirom na to da ga na derbiju nije bilo. Ipak, on ovaj meč gotovo sigurno neće pamtiti po dobrom. Pred kraj prvog poluvremena Mažić je zadobio povredu i na pauzi je izjavio kako ne može da nastavi dalje. Umesto njega suđenje je nastavio Danilo Grujić, a preostaje da se vidi koliko je ozbiljna povreda zadesila verovatno najboljeg srpskog sudiju u današnjem fudbalu.

Većina ekipa bi, ako vodi 3:0, malo usporila tempo i više branila takvo vođstvo. Međutim, izabranici Bratislava Živkovića nisu želeli da se povuku i drugo poluvreme započeli su veoma ofanzivno. Tako je Nenad Marinković u 51. minutu zaokružio sjajnu partiju svojim trećim golom, donevši "Zmajevima" praktično nedostižno vođstvo. Gosti su pokušali da se iskupe utešnim golom Miloša Bajića u 74. minutu, ali apsolutna dominacija Voždovčana nije se mogla nikako osporiti.

U narednom kolu Voždovac će imati prilike da prestigne Partizan, ako ga savlada u gostima (11.03) dok Mladost kao domaćin dočekuje ekipu Čukaričkog.

Photo by: www.facebook.com/FKVozdovac

Коментари