Gol protiv Spartaka označio povratak Mihaila Ristića na fudbalsku scenu!

Written by: Zorica Ristić


Crveno-beli i dalje krče put ka novim rekordima, a pored sjajnog tandema Portugalca Uga Vieire i Argentinca Luisa Ibanjeza, ovaj put, munjevitom levicom na početku drugog poluvremena, protivnika je srušio Mihailo Ristić, najavivši brilijantnom partijom protiv Spartaka, svoj veliki povratak na fudbalsku scenu.


Mnogo je prošlo otkako su predstavnici sedme silev poslednji put ugledali ime i prezime ovo momka na protokolu u startnoj postavi, a delije skoro i da su zaboravile moć brilijantne levice momka iz Bijeljine. Rešio je Mihailo Ristić da osveži pamćenje svima koji su ga zaboravili i izuzetnom partijom protiv Spataka pokaže da je ostalo još kvaliteta iz Zvezdine zlatne klase.

"Posle dužeg vremena sam bio u prvih jedanaest. Bila je tvrda utakmica što smo i očekivali. Spartak nije izgubio u drugoj sezoni nijednu utakmicu i došli su ovde da uzmu bodove, ali mi smo odigrali pametno. U prvom poluvremenu smo u pravo vreme postigli taj pogodak za  1:0, a drugo smo golom otvorili, te je faktički sve već bilo rešeno i samo smo rutinski završili posao", rekao je Ristić.


Pljuštale su pohvale na njegovo ime i tokom i nakon utakmice, ali Ristić, iako ne krije zadovoljstvo svojim nastupom, ostao je dosledan svojoj skromnosti.

"Ovaj put ja, drugi put neko drugi, sve to zavisi od utakmice i trenutka. Ko god da je postigao pogodak na početku drugog poluvremena, svakako bi bilo odlično za ekipu, što je dalo dodatnu motivaciju da odigramo kako treba", tradcionalno je skroman Ristić.

Kvalitet ovog momka da igra na nekoliko pozicija, odmah je prepoznao Božović, te ga je često "šetao" od levog krila, preko zadnjeg veznog, pa čak do levog beka, zbog čega je Ristić dečački negodovao, jer ne krije da mu najviše odgovara njegova prirodna pozicija ofanzivnog veziste.

"Da budem iskren, malo mi je bilo  nezgodno na ovoj poziciji da uhvatim ritam utakmice, ali zadovoljan sam kako je to sve izgledalo. Ekipa nije toliko loše igrala. Hvatamo polako formu i idemo dalje", siguran je Ristić.



Utakmica 26. kola u kojoj Crvena zvezda gostuje Novom pazaru, odložena je zbog lošeg vremena za 22. mart. Međutim, Ristić neće otputovati u Novi Pazar, jer ga čekaju obaveze sa mladom reprezentacijom, ali svakako veruje u uspeh ekipe i novu pobedu u nizu.

"Očekivanja su, kao i svaki put, ista. Uvek idemo na tri boda, ali ne znam šta može da se desi tamo. Kvalitetnija smo ekipa, sada to moramo da pokažemo i na terenu", kaže Ristić. 


Nije sportsku javnost iznenadila samo startna pozicija Ristića u utakmici 27. kola. Pravo iznaneđenje je usledilo kada je objavljen spisak selektora Tomislava Sivića za utakmice protiv Andore i Holandije. Zauzeo je Ristić mesto koje zaslužuje i na tom spisku, ali sada je vreme da se pokaže i u utakmicama sa reprezentacijom koja ga čekaju već u toku nedelje.

"Došao je i taj neki lepši period posle tog pada u mojoj karijeri. Sad se ponovo polako slažu kockice. Ne mogu reći da nisam zaslužio poziv u reprezentaciju, zadovoljan sam svojim postignućem. Sada moram da se dokažem tamo i opravdam poverenje selektora. Mislim da je ovo samo početak",  veruje Ristić.


Nakon kiksa protiv Slovenije, mlada reprezentacija ima priliku da se popravu u utakmici protiv Andore, 25. marta, a tri dana kasnije sledi i prijateljska provera protiv Holandije.

"Možda je ova utakmica protiv Andore došla u pravom trenutku, kako bi ekipa dobila na samopouzdanju, da se izdigne i da probamo što bolje da prođemo. Holandija je, takođe, ozbiljan protivnik iako je u pitanju samo prijateljska utakmica, tako da treba i tu da se izborimo i izmerimo svoju snagu i kvalitet", završio je mladi Ristić čija je karijera konačno krenula uzlaznom putanjom.

Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena Zvezda
Zvanična fejsbuk stranica Mihaila Ristića





Коментари