CRVENO - BELA PORODICA PROSLAVILA 71. ROĐENDAN

Written by: Nikola Krunić



 Na današnji dan, 4. marta 1945. godine u zgradi starog DIF - a u Deligradskoj ulici, osnovano je jedno od najuspešnijih sportskih društava na ovim prostorima. SD Crvena zvezda, koje raspolaže sa 25 sekcija, danas je u službenim prostorijama stadiona "Rajko Mitić" svečano obeležilo 71 godinu postojanja. Pored zvezdinog rođendana, obeležene su i četiri decenije od nastanka himne "Mladići, borovi", koju je izveo akademski hor "Obilić", AKUD "Branko Krsmanović", a čiji je tekst delo Ljubivoja Ršumovića. Tom prilikom dodeljene su nagrade najistaknutijim članovima crveno - bele familije koji su obeležili proteklu godinu u kojoj je osvojen 21 trofej u seniorskoj a 16 u mlađim kategorijama. Proslavi su prisustvovali brojni bivši sportisti Zvezde, funkcioneri i prijatelji kluba.


Kada je reč o individualnim nagradama, za najbolje sportiste proglašeni su strelkinja Zorana Arunović i kapiten crveno - belih košarkaša, Luka Mitrović. Za najboljeg trenera, proglašen je Dejan Radonjić, koji zbog večerašnje utakmice crveno - belih u Istambulu, nije prisustvovao dodeli priznanja. Nagrada za razvoj i doprinos, "crveno - belo srce", pripala je treneru fudbalskog kluba, Miodragu Božoviću, fudbaleru Marku Grujiću i košarkašici Nataši Kovačević. Nagrada za najuspešnijeg mlađeg seniora pripala je košarkašu Nikoli Rebiću, dok je najuspešnija mlađa seniorka džudistkinja Milica Nikolić. Najuspešniji kadet je kuglaš Marko Andrić a kadetkinja odbojkašica Tijana Milojević. Karatista Nikola Radosavljević proglašen je za najboljeg juniora, dok je košarkašica Mina Đorđević najuspešnija juniorka. Priznanje za najuspešnijeg pionira pripalo je karatisti Aljoši Petroviću a plivačica Ana Radulović je najbolja pionirka. Najbolji trener mlađih kategorija je strateg vaterpolistkinja Miloš Bradić.


Što se tiče kolektivnih nagrada, za najbolju ekipu je bez premca proglašen muški košarkaški klub, koji se u protekloj godini okitio triplom krunom i plasirao u Top 16 fazu Evrolige. Za najuspešniji pionirski klub izabran je atletski, najbolji kadetski klub je muški košarkaški a teniski klub je izabran za najbolji juniorski.

Nema sumnje da će se slavljenička atmosfera osetiti i sutra, kada na naš najveći stadion dolazi Jagodina, u okviru 25. kola Superlige. Susret između aktuelnog lidera i "Ćurana" počinje u 18 časova.

Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda



   

Коментари