Božović: Pokušaćemo da stvaramo nove Grujiće!

Written by: Zorica Ristić


Iako je 4. mart na Marakani mahom protekao u duhu proslave 71. rođendana najtrofejnijeg srpskog kluba, u sali za sastanke organizovana je i konferencija pred sutrašnju utakmicu u kojoj Crvena zvezda dočekuje Jagodinu.


Predstavnicima medija obratio se samo trener Crvene zvezde, Miodrag Božović koji je upozorio da nijedna pobeda ne dolazi lako.
"Uz dužno poštovanje prema protivniku, očekuje nas još jedna utakmica u kojoj zavisimo sami od sebe. Ukoliko ne pobedimo, za nas bi tobilo veoma loše i neprijatno. Nadam se da igrači shvataju da moraju da imaju ispravan pristup, jer nikoga ne pobeđujemo lako, pogotovo ne ekipe koje se brane, a na Marakanu uglavnom svi dolaze da se brane i igraju na kontranapade. Ni sa Jagodinom neće biti drugačije. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti da nas eventualno iznenade. U poslednja četiri kola, Jagodina je napravila dosta dobre rezultate. Promenili su trenera, došao je Mojsilović koji je dosta iskusan, a vratio se i Jevtović, nekadašnji igrač Crvene zvezde koji će verovatno igrati. Svi smo pod imperativom pobede jer, kada smo došli u situaciju da možemo da postavljamo rekorde, zašto to ne bismo i pokušali? Zašto ne bismo ostali upisani u istoriju kluba?nSvi igrači su toga svesni i to im je dobar motiv u ovom trenutku dada imamo prednost na tabeli. Ekipa ima i kolektivni i pojedinačni kvalitet, a odraz kvaliteta je to što pobeđujemo i kad ne igramo dobro", rekao je Božović, a zatim se osvrnuo na kadrovska pitanja.


"Edson će igrati umesto suspendovanog Lukovića, a svi ostali su zdravi. Još uvek nismo naželjenom nivou fizičke spreme, otuda i neki propusti u odbrani. Nisam razmišljao o promenama u ekipi, ali uskoo će ih biti. Mlađi igrači će početi da igraju već od narednih utakmica, a priključiću i par talentovanih omladinaca. Pokušaćemo da stvaramo nove Grujiće. Ristić je primer igrača koji zaslužuje da igra, a ne igra", završio je šef stručnog štaba crveno - belih.

Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda
FMK sport

Коментари