Aca Kovačević: „Idemo da pobedimo Portugal, a ne da se branimo“

Written by: Dušica Damnjanović



U Beogradskoj areni odigrala se utakmica između reprezentacije Srbije i Portugala povodom plasiranja za svetsko prvenstvo u futsalu. Obe ekipe su pokazale jako dobar potencijal kao i motivisanost za pobedu. Međutim, Portugal zajedno sa svojim izvanrednim igračem Rikardinjom, prevagnuo je u svoju korist sa rezultatom 2:1. Treneri obe reprezentacije su na konferenciji za štampu prokomentarisali utakmicu kao i neke odluke sudija.




Trener srpske reprezentacije je veoma zadovoljan kako su igrači igrali, jer se videlo da su dali sve od sebe. Na samom početku konferencije Kovačević je izjavio da šanse nisu bile podjednake, iz razloga što je tim Portugalije dosta jači i borbeniji. Međutim, priznao je da postoje i greške koje reprezentativci Srbije nisu smeli dozvoliti. „Dva gola smo dobili iz naše greške, kada smo mi bili u posedu lopte, tada je bilo malo teže juriti rezultat od 2:0. Portugal je vrlo brza i teška ekipa igrača.“ Povodom pitanja o crvenom kartonu koji je dodeljen srpskom igraču Pršiću u poslednjih šest minuta meča, trener Kovačević je izjavio „da prema pravilima, ako je protivnički igrač u prednosti i ako se obori, sudi se faul i to je direktan crveni karton“. Na isto ovo pitanje pomoćni trener Portugala, Žorze Mendez, nije želeo da komentariše.


Kovačević polaže sve nade da će srpski tim u baražu u Portugalu osvojiti mnogo bolji rezultat ako se bude igralo sa istim žarom kako se igralo na početku ovog meča. „Ako budemo igrali na sličnom nivou i u Portugalu, onda imamo čemu da se nadamo. Svakako idemo tamo ne da se branimo, već idemo da igramo i napravimo sličan rezultati kao oni ovde.“




Jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije, Mladen Kocić je izjavio da je mnogo više očekivao od večerašnje utakmice. „Nismo očekivali ovakvu utakmicu. Posle one pobede na Evropskom prvenstvu gde, po meni, nismo odigrali ni 50 procenata od onoga kako smo odigrali večeras, očekivali smo mnogo goru situaciju po nas. Ali eto, ušli smo u utakmicu kao da ni sami nismo verovali da možemo da stvorimo toliko šansi. Ređali smo šansu za šansom, visio je njihov gol, a na kraju smo mi prvi primili pogodak. Posle tog prvog gola gostiju, a onda i drugog, dobro nam je došla pauza na poluvremenu. Shvatili smo da u drugo poluvreme moramo da uđemo još jače i jos agresivnije i da nam je najbitnije da postignemo bar gol pred taj revanš u Portugalu.“ Na kraju ovog odgovora dodao je da iako su izgubili ovu utakmicu, svakako su pokazali da mogu da se takmiče sa jednim od najboljih timova i da zaslužuju plasman na svetsko prvenstvo. 






Sledeća utakmica će se odigrati u Portugalu, gledaćemo opet borbu ove dve reprezentacije. Pobednik te utakmice direktno ide na Svetsko prvenstvo u futsalu koje se održava krajem septembra u dalekoj Kolumbiji.


Photo by: Emilija Jovanović



Коментари