Zvezdini junaci upisali 21. pobedu u jubilarnom 150. večitom derbiju!!

Written by: Zorica Ristić

Nakon 150. jubilarnog večitog derbija, osmeh je zasijao na licu fudbalera Crvene zvezde koji su uspeli izboriti 21. uzastopnu pobedu i nakon nezavidnog početka, utakmicu preokrenuli u svoju korist pobedivši rivala na domaćem stadionu rezultatom 1:2!


Kapiten crveno - belih, Aleksandar Luković, koji je u drugom poluvremenu napustio teren zbog duplog žutog, odnosno crvenog kartona, prezadovoljan je pobedom i igrom svoje ekipe za koju kaže da je izvojevala pobedu zahvaljujući zajedništvu i dobroj organizaciji.


"Pokazali smo zajedništvo i zasluženo pobedili. Naš kvalitet je taj što dobijamo i kada ne igramo dobro. Protivnik je bio agresivniji i poveo, ali nas je baš taj gol probudio. Slobodnjak je prelomio, jer do tada uopšte nismo igrali dobro. Loše smo počeli, nismo to sebi smeli da dozvolimo. U drugom poluvremenu smo bili bolji, organizovaniji, pogotovo posle mog crvenog kartona nakon kog je ekipa odlično reagovala i zabeležila zasluženu pobedu", rekao je kapiten Crvene zvezde koji je čestitao Saši Iliću, kapitenu Partizana, na 26. nastupu na večitom derbiju čime je oborio rekord Momčila Vukotića.

Zaslužan za prvi gol koji je probudio ekipu i dao pogon za ofnzivniju igru, Luis Ibanjez rekao je da je bilo jako teško pobediti večitog rivala na njihovom stadionu, ali da su uspeli i sada zasluženo mogu da proslave pobedu.


"Drago mi je zbog gola, ali posebno zbog ekipe. Bilo nam je teško i srećan sam zbog pobede. Izdržali smo 90 minuta i zasluženo dobili. Ideja je bila da igramo kao uvek, ali nešto nije pošlo kako treba,bili smo peopušteni. Ipak, bitan je rezultat koji je mogao da bude i ubedljiviji. Ovde nije lako pobediti, mi smo uspeli i sada nam ostajeda proslavimo. Atmosfera u ekipi bi bila dobra i dasmo izgubili. Ambijent na stadionu je bio dobar, nije bilo incidenata, što je najvažnije", rekao je strelac prvog gola za crveno - bele na 150. večitom derbiju.

Jedan od najzaslužnijih za opstanak crveno - bele dominacije, golman Damir Kahriman, zadovoljan je igrom odbrane ističići važnost pobede nad velikim rivalom.


"Najvažnije je da smo pobedili. Hvala saigračima na lepim rečima, ali junak je Zvezda, tačnije, svi smo mi junaci. Ne znam koliko se sa strane činilo da je bilo teško, ali nije bilo baš toliko. Odbrana je radila svoj posao, ja sam se postavljao kako treba i uvek bio na pravom mestu. Odlika nas golmana je da budemo što mirniji i staloženiji, tako da mi je to bilo najvažnije", rekao je Kahriman, okarakterisan kao junak derbija od strane saigrača i navijača. 

Mladi Grujić presrećan je zbog pobede nad najvećim rivalom, a isto osećanje deli i vezista Katai koji naglašava koliko će ova pobeda značiti za sve igrače Crvene zvezde.


"Partizan je poveo, ali smo brzo uspeli da preokrenemo. Dobili smo potom crveni karton i branili se pola sata. Uspeli smo i ostvarili još jednu veliku pobedu protiv najvećeg rivala. Nastavili smo niz i veoma smo srećni", rekao je Grujić, dok se Katai raduje novom rekordu.

"Nismo pali posle primljenog gola, dobro smo nastavili utakmicu i sve nam se vratilo. Najbitnije je da smo pobedili, da i dalje obaramo rekorde. Od igre nije moglo puno da se očekuje, ali pobeda je važna. Možda je sa strane izgledalo kao da smo se zasitili zbog velike bodovne prednosti, a možda i jesmo malo. Najviše bismo voleli da pobedimo sve do kraja. Ipak, ne smemo da se opuštamo zbog razlike, već moramo da igramo maksimalno i videćemo dokle ćemo stići", smatra Zvezdina desetka.


Strelac pobedničkog gola koji je i na prošlom derbiju zadao glavobolju crno - belima postigavši dva gola, Ugo Vieira, zadovoljan je pobedom kao i time što je utakmica protekla pez skandala.


"Još jedna pobeda za nas, pogotovo nad ovako teškim protivnikom, dodatno nam podiže samopouzdanje i srećan sam zbog nastavljenog pobedničkog niza, ali i zbog atmosfere na stadionu, a što je najvažnije, nije bilo incidenata", istakao je najbolji Zvezdin golgeter.

Fudbaleri Crvene zvezde imaće tri dana da predahnu i saberu utiske sa velike utakmice, a zatim slede pripreme za naredno kolo u kojem će crveno - beli dočekati Jagodinu na svom stadionu.

Photo by: Milica Lazarov



Коментари