Zvezda odnela i drugu pobedu u "večitom derbiju" ove sezone!

Written by: Uroš Petrović

U ledenoj dvorani hale "Pionir" su u 25. kolu prvenstva Srbije koplja ukrstili stari rivali, Partizan i Crvena Zvezda. Ulog u ovom derbiju bio je veliki, s obzirom na to da je donosio bolju poziciju za naredni plej - of. Na kraju, posle neizvesne završnice i tuče, pobedu je odnela ekipa crveno - belih (2:3).



Pred više nego solidnim brojem gledalaca hokejaši oba kluba izašla su na klizalište možda i najpoznatije dvorane u Beogradu, rešeni da pruže dobru partiju i zabeleže preko potrebnu pobedu. Igrači Partizana želeli su da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone, a već u prvim sekundama meča bilo je jasno da će se boriti do zadnje sekunde. Pak je u jednom trenutku pogodio zicer i činilo se da će "Parni valjak" doći uskoro do vođstva. Međutim, u narednim minutima hokejaši Crvene Zvezde vešto su organizovali svoje napade i nisu davali protivniku da stvori realnije šanse. Čak dvanaest šuteva bilo je zabeleženo prema golu Partizana, a crno - beli nisu imali ni približno toliko prilika. Ekipe su otišle na odmor sa izjednačenim rezultatom. 

Opšta ofanziva i jednih i drugih mogla se videti u drugom periodu, ali je gol došao tek šest minuta pre ponovnog odlaska na odmor. Uglješa Jovanović realizovao je sjajnu šansu usled isključenja dva igrača Partizana i doneo veliku radost "Delijama". Drugi gol usledio je par minuta kasnije, kada je kapiten crveno - belih Popavka pogodio rašlje. Do kraja ove trećine ostajala je i Zvezda bez nekoliko igrača, što je dovelo do izvesnog rasta tenzije među hokejašima oba kluba.

Ta tenzija dostigla je vrhunac prilikom ulaska igrača u tunel, kada je posle "koškanja" usledila i prava tuča. Tek posle nekoliko minuta sudije su uspele da zaustave hokejaše oba tima ,a krajnji ishod bilo je isključenje mnogih igrača, uključujući i strelca prvog gola, Novakovića.


U nastavku je i Partizan ostao bez nekoliko bitnih igrača u svojoj rotaciji, ali je ipak uspeo da smanji prednost gostujuće ekipe. Igor Zubov je iskoristio prednost od jednog igrača više i smanjio vođstvo Crvene Zvezde. Ipak, crveno - beli su ubrzo opet povećali svoju prednost golom Dimitrija Markelova, čime je bilo jasno da ruski igrači oba tima imaju veliku ulogu u ovom duelu.

Uzbudljivu završnicu meča i trećeg perioda osigurao je napadač domaćih Srđan Ristić. On je sjajnom solo akcijom vratio Partizanu mogućnost da se "spase" i da savlada gostujuću ekipu.

Pet minuta pre kraja viđen je i penal za Crvenu Zvezdu, koji ipak nije realizovan. Time je "Parni valjak" održao šanse da izjednači rezultat, međutim odbrana rivalske ekipe bila je previše dobra i tako je bilo jasno da će pobeda pripasti dosta konkretnijim crveno - belima.

Ovom pobedom Crvena Zvezda sada ima prednost od tri boda na tabeli u odnosu na Tisu Voan Seged i prva je sa 24 boda. Partizan je i dalje na trećem mestu sa 21 i pet utakmica manje. 

Photo by: www.facebook.com/savez.hokeja.na.ledu.srbije

Коментари