Tomić: Prvi gol nas je presekao, Radojčić: Uložili smo ogromnu energiju

Written by: Uroš Petrović

U prvoj utakmici prolećnog dela sezone Superlige Srbije i dalje aktuelni šampion Partizan poražen je od strane ekipe OFK Beograda, koja je uspela da u potpunosti preokrene rezultat na tabeli. Neposredno posle meča svoje utiske o porazu, odnosno pobedi novinarima su izneli Ivan Tomić i Dragan Radojčić



Trener crno - belih bio je vidno potresen posle utakmice, svestan da je njegova ekipa potonula još dublje i da bi ovaj poraz mogao imati velike posledice. Nekadašnji funkcioner Partizana bio je svestan da je ovo "najgori mogući scenario po nas".

"Prvo poluvreme smo odigrali dosta dobro, poveli, imali dosta dobar protok lopte u određenim situacijama i otišli na poluvreme sa prednošću. Međutim, u drugom delu utakmice nas je gol protivničke ekipe presekao, a posle toga je usledila nervoza i gubljenje velikog broja lakih lopti na sredini terena. Na pogrešan smo način pokušali da ponovo dođemo u vođstvo i to je uslovilo njihov drugi pogodak. Pred kraj je bilo nekoliko situacija za izjednačenje, ali u svakom slučaju jako loš početak za nas".

Tomić je upitan i da razjasni situaciju oko izostanka Abubakara Oumarua u protokolu, s obzirom na to da je on učestvovao na pripremama Partizana ali i da ima ponudu iz Kine. Razjašnjeno je da je došlo do razgovora između trenera i igrača i da se Oumaru "ne oseća dobro, pod prevelikim je pritiskom, a ima i problem sa kolenom koji je doprineo njegovom neigranju".

Na osvrtanje novinara na narednu utakmicu u prvenstvu, duel protiv Crvene Zvezde, Tomić je zaključio da "je primarno podići glavu i na pravi način ući u tu utakmicu. Moramo se pred našim navijačima odužiti dobrom igrom i opravdamo im se za ovaj loš rezultat pobedom".


Za razliku od svog kolege, mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Dragan Radojčić. Crnogorski trener bio je zadovoljan "velikom pobedom i ovo su velika tri boda za nas, ali danas je i Partizan bio dosta raspoložen za igru".

"Oni nisu imali koncentraciju u završetku, a mi smo imali lepe šanse pre drugog gola i zato moram biti zadovoljan. Pokazali smo jedan veliki karakter i uložili dosta energije za dolazak do izjednačenja. Hvala Bogu, došla je prilika za izjednačenje i uspeli smo da savladamo Partizan. Bilo je čupavo, ali sva ta enegrija se isplatila".


Photo by: Emilija Jovanović

Коментари