Tomić pred jubilarni 150. derbi: "Očekujem maksimalno angažovanje!"

Written by: Uroš Petrović

Velika euforija vlada u Beogradu već nekoliko dana, s obizom na to da se bliži možda i najslavniji sportski duel ne samo ovog grada, već i cele Srbije - u Humskoj će sutra (27.02) u 17:00h snage odmeriti Partizan i Crvena Zveda. Iako crveno - beli imaju zaista zavidnu bodovnu prednost i suvereno zauzimaju prvo mesto na tabeli Superlige, to neće sprečiti izabranike Ivana Tomića da pruže maksimum i prirede spektakl svojim navijačima. Upravo o ovome su trener "Parnog valjka" i kapiten Saša Ilić govorili na pres konferenciji održanoj u prostorijama "Hrama fudbala".


Trener crno - belih tek po drugi put sedi na klupi Partizana u oficijelnim utakmicama. Njegov debi, poraz u gostovanju OFK Beogradu, nije primljen sa mnogo pozitivnih komentara. Stoga se čini da će ono što sledi biti još teži zadatak nego što bi inače bio - pobediti ljutog rivala koji je pritom u sjajnom formi. Ipak, Tomić je i pored ove činjenice istakao optimizam, navodeći da se uvek "radovao ovakvim utakmicama".

"Ovo rivalstvo će uvek trajati. To je nešto o čemu su pričale prošle, a pričaće i buduće generacije. Nikako ne želim da raspirujem mržnju pred sutrašnju utakmicu, ali od moje ekipe očekujem maksimalno angažovanje i trud. Na kraju, nadam se utakmici sa puno golova u kojoj ćemo mi izaći kao pobednici".

Tomić nije želeo da obećava previše i stoga je dodao da "će poverenje koje on ima u svoju ekipu pokazati sve, a ne reči."


Na pres konferenciji je bio i kapiten "Parnog valjka" Saša Ilić, koji je istakao da će odgovornost biti odlučujući faktor na derbiju. "Neće biti lako, s obzirom na to koliku prednost Crvena Zvezda ima u odnosu na nas, ali u ovim utakmicama to ne mora ništa da znači."

Kada je reč o bodovnoj prednosti koju sutrašnji rival ima, Tomić je istakao da "nije prijatno gledati na tabelu i sigurno će Zvezda na neki način favorit zbog toga. Međutim, to kod nas može probuditi samo još veću motivisanost da pokažemo koliko je ta razlika nebitna". On smatra da bi Partizan sutra mogao svojim navijačima da se "na neki način, iskupi za toliku razliku".


Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари