Tomić: "Ne tražim alibi, ali ovo nismo zaslužili!"

Written by: Uroš Petrović


Težak poraz pretrpeo je Partizan u 150. "večitom" derbiju; utakmica koja je za mnoge "Grobare" mogla predstavljati svetlo na kraju tunela samo je dodatno uništila već izgubljenu sezonu. Iako je Partizan poveo golom debitanta Sedrika Gogue, protivnička ekipa je (po ko zna koji put ove sezone) napravila preokret na koji igrači "Parnog valjka" nisu imali odgovor. Da sve bude gore, u jedanaestom minutu meča nije sviran očigledan faul za domaću ekipu, što je totalno razbesnelo stručni štab i igrače Partizana. To se moglo uočiti u njihovim izjavama posle meča.





Ivan Tomić burno je reagovao u toku većeg dela utakmice, a njegova nervoza mogla se uočiti i kada je davao izjave medijima.Vidno potresen trener Partizana čestitao je suprotnom taboru na pobedi, kao i svojim igračima na "velikom broju prilika" a posebno se osvrnuo na nedosuđeni penal.



"Strašno mi je teško da pričam, ne zbog poraza, a i ne tražim alibi, niti želim da se žalim. U diskusiju o suđenju ne bih ulazio, ali ja veći penal od ovoga nisam video."

Tomić je još jednom podvukao da ni pod kojim uslovima ne traži alibi za sebe i da će on "uvek biti krivac za poraze" međutim faul koji je prethodio Zvezdinom prvom golu, po njemu "apsolutno nije postojao, a tu je bilo i još mnogo spornih trenutaka. Mi smo ti koji se borimo, mi radimo, mi krvarimo za ovaj grb, pod enormnim smo pritiscima i nismo zaslužili da na ovaj način doživimo na našem terenu ovako nešto". 






Nedosuđeni penal bio je glavna tema i među igračima. Nemanja Mihajlović je bio taj kog je oborio Petković u šestanestercu crveno - belih. Levonogi igrač konstatovao je da "ovo nema smisla, ne mogu da verujem da se ovakve stvari dešavaju. Međutim, u ovom trenutku cela ekipa može i treba samo da se priprema za sledeće duele".


Mihajlović je bio i jedan od debitanata u ovom derbiju, a izlišno je pričati o tome koliko ga je dobro odigrao. Ipak, Mihajlović je rekao da je "jako teško uklopiti moju dobru partiju i poraz. Zadovoljan sam svojom igrom, ali ovakav rezultat to ipak kvari. Očekujem još mnogo ovakvih duela i nadam se da ću napredovati za sledeće izazove".






Poprilično utučen bio je i kapiten i legenda Partizana Saša Ilić. On je upisao svoj rekordni 26. nastup u "večitom" derbiju, ali ga gotovo sigurno neće pamtiti po dobrom. 


"Ne bih voleo uopšte da pričam o suđenju kad bi bilo mogućnosti za to. Ja sam u našem fudbalu od 96. godine i ja ovo ne mogu uopšte da shvatim. Ovakva situacija bi i u mnogim slabijim ligama od srpske rezultovala penalom. Ipak, najviše se plašim da naši mladi momci, koji su danas odigrali prvi derbi, ne izgube motivaciju posle onoga što se danas desilo".

Upitan da li je posle prvog gola pala koncentracija igračima, kapiten Partizana je konstatovao da je "ovo veoma mlada ekipa i da je normalno kada dođe do određenih padova u igri. Mi smo imali neke šanse u drugom poluvremenu posle isključenja ali nismo uspeli da ih iskoristimo. Svaka sitnica u ovakvoj utakmici odlučuje, međutim sudijska odluka nas je potpuno omela".






Photo by: Milica Lazarov

Коментари