RUKOMET: Remi ''večitih'' posle egala

Written by: Ana Tomić


Rukometaši Crvene Zvezde i Partizana podelili su bodove nakon ''večitog'' derbija odigranog u okviru 15. kola Super Lige Srbije.

Iako su ''crveno-beli'' imali veliku prednost u drugom poluvremenu i bili na pragu pobede, gosti su u poslednjim sekundama propustili priliku da meč potpuno preokrenu u svoju korist. Utakmica je završena bez pobednika, rezultatom 32:32. 

Prvo poluvreme započelo je rezultatskom klackalicom. Do veće prednosti su prvi stigli gosti (2:4), ali je to ujedno bilo i njihovo poslednje vođstvo. Zvezda je odgovorila serijom od 3:0 i preokrenula rezultat na semaforu u svoju korist. Izabranici Nenada Peruničića su u nastavku čuvali ''višak'' golova, dok je Partizan prokockao svoje šanse za izjednačenje. Crno-beli su u nekoliko navrata propustili priliku da sa igračem više uhvate rezultatski priključak, dok su njihovi večiti rivali bili uspešniji u realizaciji. Za ubedljivo vođstvo domaćina najzaslužniji je bio golman Zlatanović, koji je više puta sačuvao svoju mrežu od ''stopostotnih'' šansi protivnika. Najveću prednost Zvezda je stekla u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, kada je Mandić zatresao mrežu za 16:12. 




Seriju crveno-belih Partizan je prekinuo na startu drugog dela igre. Gosti su postepeno smanjivali prednost rivala, da bi prava neizvesnost usledila pred sam završetak meča. Domaćin nije imao rešenje za nezaustavljivog Živkovića, koji je predvodio tim iz Humske do ponovnog izjednačenja. Zvezda je, golom Šotića u poslednjem minutu meča imala pobedu nadohvat ruke, ali je Partizan uzvratio preko Pižurice za 32:32. Crno-beli su, potom, iz kontre stvorili priliku za pobedu, ali je Kukić uz zvuk sirene pogodio prečku i potvrdio podelu bodova.

Publika u Šumicama prisustvovala je pravom rukometnom spektaklu, ali su igračke majstorije ostale u senci čestih sukoba i primedbi na račun arbitara. Incident je sprečen i nakon utakmice kada je došlo do koškanja između igrača oba tima. 


Najefikasniji igrač na ovoj utakmici bio je Nemanja Živković, Partizanovo desno krilo, sa postignutih 11 golova. Među crveno-belima su se istakli Mandić i Babić, koji su po sedam puta zatresli mrežu protivnika.

Iako je ovaj bod daleko značajniji crno-belima, kapiten Igor Mršulja nije mogao da sakrije nezadovoljstvo zbog ispuštene pobede. 
- Nisam zadovoljan osvojenim bodom. Iako smo gubili tokom cele utakmice, mislim da ni pobeda ne bi bila nezaslužena, jer smo imali dosta šansi za preokret. Pokazali smo da možemo da pariramo svim potencijalnim učesnicima plej-ofa, tako da je naš primarni cilj da se nađemo u tom ''odabranom'' društvu - izjavio je Mršulja nakon meča.



SASTAVI TIMOVA

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 4, Bojičić, Radosavljević 3, Dragutinović 1, Gačević 2, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 4, Nikolić, Mandić 7, Babić 7, Kljajić 23, Leovac.

PARTIZAN: Živković 11, Sretenović 6, Milenković, Tomić, Pižurica 1, Đuričić, Peruničić, Radojković 4, Stevanović 3, Kukić 1, Pešić 2, Maksić 2, Radović, Mršulja 5, Stošljević, Ćućuz.


Podelom bodova ni Partizan ni Zvezda neće promeniti svoje mesto na tabeli. Crveno-beli će, posle ovog remija, ostati na čelu tabele, dok će tim iz Humske zadržati četvrtu poziciju. U narednom kolu, Partizan će na Banjici dočekati Radnički, dok će Zvezda gostovati Slogi.

Photo by: Milica Lazarov

Коментари