RUKOMET: Partizan korak bliže plej-ofu

Written by: Ana Tomić

Rukometaši Partizana pobedili su ekipu Požarevca rezultatom 33:29, u meču 14. kola Super Lige Srbije. 


Crno-beli su kod kuće savladali svog direktnog protivnika u borbi za četvrto mesto na tabeli i na taj način se približili plej-of fazi takmičenja. Najzaslužniji za pobedu domaćina bio je desni bek Mihailo Radojković, koji je, kao najefikasniji igrač na utakmici, postigao devet golova.

PARTIZAN: Živković 6, Sretenović 4, Milenković 1, Tomić, Pižurica, Đuričić, Peruničić, Radojković 9, Stevanović, Ivanović, Kukić 4, Maksić 6, Radović, Mršulja (K) 3, Stošljević, Ćućuz.

POŽAREVAC: Đorđević, Zbiljić 2, Alčaković 2, Veljković (K), Milenković 1, Milutinović 3, Stevanović 6,  Čavaljuga, Marić, Minić, Knežević, Pavlov 5, Todorović Đ. (6), Todorović P, Zdravković, Petrović.

Gosti su grubom igrom startovali u ovom meču i već u prvom minutu zaradili dva žuta kartona. Partizan je lako poveo sa 4:0 i u nastavku poluvremena povećavao prednost. Požarevljani su u ovom delu meča bili potpuno bez inicijative u napadu, dok je domaćin brzim kontrama realizovao svaku izglednu šansu. ''Crveni'' su, nezadovoljni opomenama i donešenim odlukama sudijskog para, u nekoliko navrata prekidali utakmicu kako bi prigovarali arbitrima. Partizan je, predvođen raspoloženim Radojkovićem i sjajnim Tomićem na golu, prvo poluvreme bez problema rešio u svoju korist. Ključnu psihološku prednost tim iz Humske je stekao sredinom prvog dela igre, kada je sa igračem manje dva puta zatresao mrežu protivnika. Požarevac je pokušavao da uhvati rezultatski priključak i približio se crno-belima na 10-7, ali nije uspeo da ozbiljnije pripreti domaćinu. Usledila je Partizanova serija od 6:0, da bi konačan rezultat posle prvih 30 minuta bio 18:10.



Partizan je u drugom poluvremenu u dva navrata stigao do svoje najveće prednosti od +9 (26:17 i 28:19). Gosti su se probudili u drugoj polovini ove deonice, ali je za preokret bilo prekasno. Uspeli su da ublaže poraz serijom od 4:0 u poslednjim minutima meča, ali ne i da rezultatski ugroze domaćina. Klub iz Humske je zasluženo slavio sa 33:29 i sada je korak bliže plasmanu u plej-of fazu takmičenja.

Koliko je ova pobeda važna za Partizan otkrio je nakon meča srednji bek Lazar Kukić.
- Bila je ovo možda i najvažnija utakmica za nas kada je u pitanju borba za plej-of. Sjajno smo odigrali prvo poluvreme, onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan i drugim periodom igre, ali sam presrećan zbog današnje pobede. Ponosan sam na svoje saigrače, mislim da ova ekipa može mnogo i da to i zaslužuje. Sada se okrećemo pripremama za naredni duel i nadamo se novoj pobedi - izjavio je Kukić.

Crno-beli će u narednom kolu gostovati svojim ''večitim rivalima'' dok će Požarevac snage odmeriti sa trećeplasiranom Slogom.




Photo by: Nikša Malić Katanić

Коментари