Ronaldo ulepšao Zidanov trenerski debi u Ligi Šampiona

Written by: Uroš Petrović

Drugi dan prve nokaut faze najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu je, za razliku od prvog, doneo pobede gostujućim ekipama. Real Madrid je iz teškog gostovanja u Rimu uspeo da izađe kao pobednik, iako je Roma imala dobre šanse, čini se kao da u revanšu neće imati snage da popravi rezultat (0:2). Sa druge strane, u Belgiji se odigrala utakmica koja je najpre poprimila jedan, a zatim totalno drugi oblik. Gostujući Volfzburg je odneo pobedu na kraju golovima Drakslera i Krusea, ali je dozvolio da Gent sa dva gola počne da sanja o prolasku dalje u sledećoj utakmici (2:3).


Ovaj dan definitivno će pamtiti Zinedin Zidan, naravno po dobrom. Slavni francuski fudbaler tek nekoliko nedelja je na klupi "Kraljevskog kluba" a kao da taj zadatak već nije dovoljno težak sam po sebi, prvi protivnik u Ligi Šampiona bila mu je ni manje ni više nego Roma. Izabranici Lućana Spaletija izborili su teškom mukom osminu finala i bilo je jasno da se neće tako lako predati pred najtrofejnijim klubom u Evropi.


Iako je prvo poluvreme ove utakmice prošlo bez golova, moglo se nagovestiti da će Kristijano Ronaldo predstavljati glavnu pretnju Rimljanima. On je imao nekoliko dobrih poteza i šansi, a svoj klub je konačno doveo u vođstvo posle 57. minuta utakmice. On je sa leve strane bez mnogo muke prestigao celu odbranu "Vučice" i odličnim lobom uputio loptu u mrežu Sčeznija. Portugalac je potom potrčao u zagrljaj svom treneru, znajući da mu je doneo neizmernu radost.


Imala je Roma lepe šanse da izjednači rezultat, a čak se u osamdesetom minutu desila i sumnjiva situacija prilikom koje je ceo stadion pomislio da će biti sviran penal. Međutim, u 82. minutu umesto povređenog Hamesa Rodrigeza u igru je ušao Hese Rodrigez, mladi talenat, koji je već posle četiri minuta duplirao prednost "Kraljevića". On je sjajnim dribilnom došao blizu šesnaesterca Rome, a zatim uputio neodbranjiv šut. Svakako momenat koji će i on pamtiti veoma dugo.


Za to vreme, Gent i Volfsburg odigrali su duel koji nije najavljivao mnogo neizvesnosti u revanšu. U 44. minutu "Vukovi" su stekli psihološku prednost pred nastavak utakmice golom Drakslera, posle sjajne akcije. Prednost je uvećana početkom drugog poluvremena, opet neverovatno dobrim šutom Drakslera. Konačno, u šezdesetom minutu Kruse postiže treći gol za svoju ekipu u utakmici koja se činila gotovom.


Međutim, Gent je smogao snage da odgovori i da osigura neizvesnost u revanš utakmici. Najpre je kapiten belgijskog tima, Kums, sa levog krila desnom nogom postigao gol kakav se pamti, a pred sam kraj utakmice je rezervista Kulibali iskoristio rupu u odbrani Volfzburga i vratio nadu Belgijancima.


Prva dva dana eliminacione faze uveravaju da će se svi timovi boriti za titulu prvaka Starog kontinenta do poslednjeg daha, kao i svake godine. Preostaje da se vidi ko će od svih njih izdržati do kraja.


Photo by: www.facebook.com/uefachampionsleague

Коментари