Romulo spasio Rusiju, šampioni ubedljivi!

Written by: Uroš Petrović


Drugi dan Evropskog prvenstva u futsalu je publici u Beogradu doneo duele šampiona i vicešampiona Starog kontinenta sa dve ambiciozne ekipe, koje na kraju nisu mogle da naprave iznenađenje. Italija je sa tri gola u mreži Husejnlija bez većih poteškoća savladala reprezentaciju Azerbejdžana (3:0) dok je debitant na evro sceni Kazahstan uspeo da zadrži samo rezultatsku neizvesnost protiv Rusije, ali je krajnji ishod bio u korist vicešampiona (2:1).



Mnogo lepih trenutaka viđeno je na prvom poluvremenu utakmice između Rusije i Kazahstana. Skoro je istekao deveti minut utakmice kada je Romulo, naturalizovani Portugalac, uspeo u dva napada da postigne dva pogotka i time dovede Rusiju u vođstvo koje će se održati skroz do kraja utakmice. Ipak, već u narednom napadu golman Kazahstana Higuita uspeo je lepim šutom da postigne prvi gol za svoju reprezentaciju i tako vrati rezultatsku neizvesnost. Međutim, preostalo vreme na meču nije bilo dovoljno da debitantska ekipa postigne izjednačenje. Iako je bila veoma ofanzivna, dobra organizacija ruske odbrane donela je tri boda vicešampionu Evrope i najavila žestoku borbu za titulu prvaka.

Naredni duel između Italije i Azerbejdžana nije bio ni približno toliko rezultatski zanimljiv. Ako bi se sudilo po krajnjem ishodu meča, Italija je bila nepremostiva prepreka za azerbejdžansku reprezentaciju. Ipak, bilo je potrebno da prođe skoro čitavo prvo poluvreme da bi šampion Evrope konačno došao u vođstvo, pa je tako Aleks Merim dvadeset sekundi pre kraja postigao prvi gol na meču. Treba imati na umu da je Azerbejdžan imao igrača manje, s obzirom na to da je Amadeu isključen u osamnaestom minutu utakmice. Sa vođstvom na poluvremenu, Italija je ostvarila i vođstvo na psihološkom planu, pa je tako bez većih problema u drugom poluvremenu samo osigurala svoju pobedu.

Ovim utakmicama je završeno prvo kolo takmičenja. Drugo kolo startuje danas (04.02) kada će Slovenija pokušati da protiv Portugala ostane u igri za prolazak dalje, a taj pritisak imaće i Mađari kada se u 21:00 suprotstave Ukrajini.

Photo by: Emilija Jovanović

Коментари