Partizan potpuno deklasirao mađarsku ekipu!

Written by: Uroš Petrović

Nije prošlo ni dva dana otkako je ubedljivo pobedio Vitez, a Partizan se "raspucao" i protiv drugoplasirane Tisle Volan Segedin. U utakmici čiji su glavni akteri bez sumnje bili Dimitrije Filipović (jedan gol i tri asistencije) i Pavle Ogrizović (dva gola i jedna asistencija) crno - beli su pokazali da će u plej ofu biti jedni of favorita za titulu (8:0).



Otprilike pola sata pre glavne utakmice odigran je juniorski "večiti derbi" između Partizana i Crvene Zvezde. Mališani mlađi od 12 godina odigrali su neizvesnu utakmicu do samog kraja, a konačnu pobedu odneo je "Parni valjak". U pitanju je bila veoma lepa uvertira za duel koji će uslediti. 



Već na samom početku utakmice Partizan je stavio do znanja da će prednost domaćeg terena iskoristiti u potpunosti. Ekipa iz Mađarske bila je raspoložena samo van klizališta, s obzirom na to da je u prvom periodu pokazala veoma malo. Crno - beli su u prvih pet minuta potpuno nametnuli svoj ritam igre; jedino što im je falilo jeste realizacija šansi. Sa druge strane, Tisla se branila sasvim korektno, ali u ofanzivi nije mogla ništa drugo da preduzme osim nepreciznih šuteva iz daljine.


Kako je utakmica prolazila, tako je "Parni valjak" bio sve sigurniji u napadu a činilo se da samo golman Tisle može sprečiti katastrofu. Njegove dobre odbrane bile su korisne sve do 9. minuta, kada je Marko Milovanović postigao vodeći pogodak. On je iskoristio neorganizovanost Tisline odbrane i doneo radost "Grobarima".


Do drugog gola nije prošlo mnogo. Partizanu je svirano nekoliko lopti u blizini gola, pa se tako stvorila ogromna gužva na polovini igrača iz Segedina. Ovakvu situaciju iskoristio je Dimitrije Filipović da na asistenciju Jankovića postigne još jedan pogodak za domaću selekciju. 


Sedam minuta pre kraja Tisla je počela polako da se budi. Igrači u plavoj odeždi beležili su malo bolje šanse nego ranije, pokušavajući da se jednim golom vrate u meč. Međutim, to im nije moglo poći za rukom, pa tako golman Partizana i nije imao mnogo posla. Veoma tihu ledenu dvonaru ispunjavala je pesma "Grobara" a njihovo oduševljenje dostiglo je vrhunac kada je Stepan Krivov iz daljine uputio pak pravo u mrežu Mađara. U pitanju je bio krajnje prelep gol kakav se retko viđa. Tako je Partizan sa tri gola prednosti u odnosu na goste otišao na pauzu.



Slične scene viđene su i u drugom periodu utakmice. Tisla i dalje nije mogla da organizuje napad u pravom smislu te reči, a viđen je i veliki broj isključenja. Segedinci su očigledno izgoreli u želji i to ih je koštalo glave u ovoj utakmici. Evgenij Vlasov dao je četvrti, Pavle Ogrizović peti a Nenad Raković šesti gol za "Parni valjak" i tada je bilo jasno da je pobednik već odavno odlučen.

U trećem periodu Partizan je dao samo jedan gol manje u odnosu na prva dva dela - Ogrizović je zaokružio sjajnu partiju, a u strelce je uspeo da se upiše i Žukov. Takođe, u golu "Parnog valjka" se
nijednom nije našao pak, tako da je pobeda domaće ekipe 



Ovo je bila zadnja utakmica Partizana kod kuće u regularnom delu sezone. "Parni valjak" je treći na tabeli sa petnaest bodova, dok je Tisla i pored teškog poraza neugrožena na drugom mestu sa 21. poenom. 



Photo by: FMK Sport

Коментари