PARTIZAN I MEGA UZ DOSTA MUKA DO POLUFINALA

Written by: Veljko Dragosavljević



Košarkaši Mega Leksa su pobedom protiv Konstantina (78:61), otvorili Kup Radivoja Koraća. Iako rezultat to ne pokazuje, gosti su pobedu obezbedili tek u poslednjem periodu.
Košarkaši Konstantina su ostavili poslednju kap znoja u hali „Čair“ i tako namučili ABA ligaša iz Sremske Mitrovice. Predvođeni sjajnim Danilom Tasićem (23p, 7sk), stvarali su mnogo muke u reketu Nišlija. Košarkaši iz Niša su se rastrčali u prvih deset minuta i delovali zaista konkurentno dok je četa Dejana Milojevića bila izgubljena. Mega je imala mnogo problema na početku utakmice, najviše muka im je zadao pomenuti Tasić, pa su tako prvi put u vođstvo prešli tek u 14. minutu utakmice.  Rozo-zeleni su u nastavku stisli odbranu, ukrali nekoliko lopti i krajem trećeg perioda otišli na +10. Viđena je dosta kvalitetnija košarka, a ulaskom Đorđa Simeunovića (15p), koji je iskočio iz drugog plana kao „x faktor“ , procenat šuta se znatno povećao. U poslednjem periodu, košarkaši Mege su odličnom odbranom napravili prednost, ali su do 38. minuta morali da igraju u najjačem sastavu da bi obezbedili trijumf.
Pored Simeunovića, 15 poena je postigao i Rade Zagorac, dok se Ognjen Jaramaz zaustavio na 13. U redovima ekipe iz Niša, jedini dvocifreni pored Tasića je bio Savić sa 11 poena. U polufinalu Kupa Koraća, košarkaši Mega Leksa čekaju pobednika duela Metalac - Borac Čačak.

                                                                                                                            Photo by: Zvanični portal Megabasket

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici, košarkaši Partizana su savladali FMP. Crno-beli tim je posle drame i vođstva od 16 razlike, došao do trijumfa rezultatom 85:83. Panteri nisu računali na povređenog Dejana Davidovca, dok u sastavu Partizana nisu bili Adin Vrabac i Andrej Magdevski zbog prekobrojnosti i Božo Đumić i Mihajlo Andrić koji su povređeni. Košarkaši Partizana su vrlo rano ušli u probleme sa faulovima, nakon tri minuta igre su izašli iz bonusa. Edo Murić je brzo skupio tri penala, dok je posle dosuđenog “flopinga”, Aleksandar Cvetković zaradio četvrti penal, zbog čega je kasnije proveo ceo treći period na klupi. U prvom delu utakmice Wilijams i Džons su zadavali najviše problema Panterima, dok je s druge strane isto to radio Filip Čović. Na poluvremenu, crno-beli su imali +9, 49:40.
Partizan je drugo poluvreme počeo izvedenim slobodnim bacanjima zbog tehničke greške koju je načinio Bursać, nakon što je sudiji prigovorio posle sirene za kraj prvog poluvremena. Od tog trenutka, crno-beli su počeli da dominiraju, pa su u 24. minutu imali +16, 58:42. Onda je Slobodan Klipa uveo Iliju Đokovića koji je pokrenuo Pantere koji su polako počeli da smanjuju prednost. Najviše se istakao Ognjen Dobrić koji je svojim sjajnim potezima topio prednost crno-belih, pa je posle njegove trojke u 35. minutu, FMP došao na poen zaostatka, 70:69. U poslednjem minute se igralo “koš za koš”, ali su Panteri imali svoju šansu. Poslednji napad nije iskoristio Đoković, koji je u poslednjoj sekundi promašio trojku iz ugla.
Najbolji u ekipi Partizana su bili Džons (21p, 7sk), Wilson (15p) i Wilijams (13p, 9sk). U redovima Pantera, najzapaženiji su bili Dobrić (23p), Čović (20p) i Đoković (13p). U polufinalu, Partizan će čekati pobednika meča Crvena zvezda - Smederevo, koji se igra sutra od 21h.


                                                                               Photo by: Zvanični portal KK Partizan

Коментари