Lakši trening za Crveno-bele

Written by: Veljko Dragosavljević

                                                                                                              
Košarkaši Crvene zvezde su vrlo lako savladali ekipu iz Smedereva rezultatom 89:44. Za ekipu Smedereva je veliki supeh što su uopšte došli u Niš zbog svih finansijskih problema koje su ih zadesili. Crveno-beli su na kup došli bez prvog plejmejkera, Stefana Jovića, ali su bez ikakvih problema savladali momke iz Smedereva i tako zaokružili četvrtfinalne mečeve u korist ekipa iz ABA lige.
Crveno-beli su vrlo dobro otvorili utakmicu pa su odma na početku utakmice stekli prednost koju su kasnije samo povećavali. Nakon samo 3 minuta, bilo je 11:0, a Vasilije Micić je bez većih problema postigao tri trojke u prvom poluvremenu i zakazao “šuterski trening” košarkaša Crvene zvezde na ovoj utakmici. Crveno-beli su prvo poluvreme lagano priveli kraju, pa su imali +23, 47:24. Treći period i nije bio tako interesantan, košarkaši Zvezde su se opustili a Smederevci mašili pa je nakon 7 minuta igre postignuto samo 12 poena, a četvrtina je završena rezultatom 14:11. Nakon toga, Dangubić je zakucao u kontri i Zvezda je otišla na najvećih +31, 61:30. U poslednjem periodu ništa novo, Crveno-beli su dominirali i utakmicu vrlo lako priveli kraju. Četvrtinu su dobili rezultatom 28:9.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Rebić sa 15 poena, dok su po 10 postigli Simanić, Micić i Gudurić. Ekipu Smedereva je sa 13 poena predvodio Saša Đorđević, dok je poen manje postigao Milojko Vasilić.

Košarkaši Crvene zvezde će u polufinalu igrati protiv večitog rivala, Partizana, u kom su izraziti favoriti. Večiti derbi za prolaz u finale će se igrati sutra od 21h.


                                                                                                                Photo by: Zvanični portal KK Crvena zvezda

Коментари