Jovanović definitivno Zenitov, slučaj Parkera i Vereda i dalje otvoren

Written by: Zorica Ristić

Zenit je definitivno brojniji za srpskog svetskog šampiona, Vukašina Jovanovića, ali Zvezda još nije rešila pitanje stranaca, Džošue Parkera, kao ni Izraelca Idana Vereda.



Na konferenciji za medije održanoj na Sajmu turizma povodom promocije Zvezdinog sponzora "Terme Čatež", kao i prve utakmice u drugom delu sezone u kojoj prvoplasirana na tabeli Zvezda dočekuje Mladost iz Lučana, generalni direktor Crvene zvezde govorio je i o statusu mladog štopera Vukašina Jovanovića, kao i stranaca Parkera i Vereda za koje nema mesta u timu crveno - belih.



"Jovanović se nalazi u Sankt Petersburgu na medicinskim pregledima. Juče smo usaglasili uslove i očekuje se da Jovanović potpiše za Zenit danas ili sutra. Što se Parkera i Vereda tiče, oni nisu u prvom planu zbog jake konkurencije. Sa Kairatom smo dogovorili sve detalje i ukoliko bi Parker otišao tamo na pozajmicu, Zvezda bi dobila 50. 000 evra i još 150. 000 evra ako bi Kirat hteo da otkupi njegov ugovor. Parker je dobio izvanredne finansijske uslove koji se odnose na 20.000 evra pri potpisu i 200.000 evra kroz platu. Međutim, Parker ima problem oko starateljstva nad sinom, te 22. februara ima suđenje u Londonu, a sud ga je uslovio daljinom boravka, što znači da ćemo morati sačekati kraj tog ročišta. Za Vereda, koji ima i rumunsko državljanstvo, pronašli smo dva kluba u Rumuniji, Astru i Dinamo iz Bukurešta, ali on nije zadovoljan svojim finansijskim uslovima i narednih dana ćemo rešiti i njegov status", rekao je Terzić.


S obzirom na ogromnu bodovnu razliku koju je Zvezda ostvarila u prvom delu sezone, skoro je zacrtano osvajanje šampionske titule i javnost se sve više interesuje za tim koji će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Međutim, Zvezdan Terzić tvrdi da treba ići korak po korak, te se tako najpre usredsrediti na osvajanje titule šampiona države, pa tek onda razmišljati o Ligi šampiona. 

"Znam da su zvezdaška javnost i navijači željni evropskih utakmica, ali mislim da, pre svega, moramo biti svesni da nismo još osvojili šampionsku titulu. Hajde da je najpre osvojimo i da se malo radujemo toj tituli. Šest godina je ona bila misaona imenica među navijačima Crvene zvezde, a sada se olako prelazi preko toga i svi pričaju o Ligi šampiona. Istina je da je Liga šampiona cilj svih nas koji radimo na tom projektu i svih navijača, ali to neće biti lak put. Naravno da radimo na tome, paralelno sa ispunjavanjem prioritetnog cilja koji smo postavili na početku sezone, a to je osvajanje šampionske titule. Učinićemo sve, daćemo svoj maksimum d uđemo makar u Ligu Evrope, ne samo na finansijskom polju, već i zbog radosti navijača", objasnio je Terzić.

Photo by:  Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda


Коментари