DŽIKIĆEVIH "10 RATNIKA" PORAZILI RADONJIĆEVU MAŠINERIJU

Writter by: Veljko Dragosavljević

                                                                                                                       Photo by: Zvanična stranica KK Partizan

Košarkaši Partizana su drugi put za redom pobedili Crvenu zvezdu. Ovoga puta Crno-beli su slavili u Kupu Koraća, samim tim je Aleksandar Džikić ostao neporažen protiv Dejana Radonjića.
I jedni i drugi su počeli muški. Igralo se rovovski, bez puno koševa. Prvi problem Crveno-belih se javio u tri penala Kvinsija Milera nakon samo 8 minuta igre. Nijedna ekipa nije uspela da napravi zapaženu razliku sve dok Aleksandar Cvetković nije stupio na scenu. Tada je organizacija igre bila na odličnom nivou, pa su Crno-beli napravili seriju 18:0, i otišli na 26:13. Nakon toga se Kinzi zainatio i stavio flaster na Cvetkovića. Kinzi je bio jedini raspoložen igrač na ovoj utakmici. Crno-beli su malo stali, ali su do kraja poluvremena održali prednost. Pa je na semaforu posle 20 minuta pisalo 33:25. Najveći problem za Crno-bele je bio Wilijams koji je napravio četiri penala u prvih 20 minuta.
Košarkaši Crvene zvezde su se na početku drugog poluvremena mučili sa realizacijom. Partizan je uspostavio apsolutnu dominaciju u ofanzivnom skoku i imali su ih čak 21! U jednom trenutku su i jedni i drugi imali kratke krize, ali Crveno-beli nikako nisu uspeli da se spuste na manje od šest razlike. Kevin Džons je četi Dejana Radonjića, a posebno Maiku Cirbesu, pravi probleme. Širio je odbranu i pogađao šuteve sa šest metara. Sve dileme oko pobednika su razrešile dve Murićeve trojke sa 8 metara na isteku napada, kada je Partizan jedva dolazio do rešenja. Tačku na ovaj derbi je stavio Vasilije Micić poenima sa penala.
Ovom pobedom, Džikić je Radonjiću naneo drugi poraz za redom u međusobnom duelu. Crvena zvezda osim Kinzija i Micića nije imala ni jednog raspoloženog košarkaša, dok su na drugoj strani Murić, Vilson i Džons pogađali kada je god bilo potrebno. Dejan Radonjić je na loš način podelio minutažu svojim igračima. Tako je Cirbes odigrao preko 35 minuta, dok je Štimac imao manje od 5 minuta provedenih na parketu. Samo šest košarkaša je postiglo poene dok su Lazić i Miler zajedno postigli 4 poena.
Najefikasniji u redovima pobednika je bio Džons sa 19 poena, pratili su ga Vilson sa 16 i Murić sa 11. Na drugoj strani, pomenuti Kinzi je postigao 22 poena, Micić je sakupio 16 a Cribes 12.

Crno-beli će u nedelju od 21 igrati protiv ekipe Mega Leks za njihovu šestu Žućkovu levicu. 

Коментари