Božović: Želimo da postavimo rekord na Partizanovom stadionu!

Written by: Zorica Ristić

Uzavrela atmosfera vlada na Marakani kako se približava najveći fudbalski spektakl u regionu, a crveno - beli žele da postave rekord na stadionu večitog rivala pobedom u 150. večitom derbiju!


Vreme do početka večitog derbija već se broji u satima, a na konferenciji održanoj na Marakani povodom 150. susreta večitih, trener crvene armije, Miodrag Božović, rekao je da je želja velikana iz Ljutice Bogdana još jedna pobeda nad večitim kako bi se postavio novi rekord.

"Pokušaćemo da nastavimo pobednički niz koji imamo i da stvaramo nove rekorde, iako je u pitanju derbi koji je najteža utakmica. U derbiju nema favorita, bez obzira na to ko je na kommestu na tabeli. Partizan je naš najveći protivnik i najveći izazov za nas. Bilo bi lepo za nas i za navijače da postavimo rekord baš na njihovom stadionu. Imam tri dileme kada je u pitanju sastav tima, posebno u veznom redu i napadu koji su odlično popunjeni, jer nasvakoj poziciji imamo po va igrača i svi mogu da igraju. Uz dužno poštovanje Partizanu, mislim da sve zavisi isključivo od nas. Nadam se dobrom fudbalu.Provokacije su normalna stvar kada su ovakve utakmice u pitanju, ali mi nemamo razloga da budemo nervozni", rekao je Miodrag Božović koji je navijače pozvao na fer i korektno navijanje kako bi svi imali priliku da, najpre, uživaju u najboljem fudbalu u regionu.

Kapiten crveno - belog tima, Aleksandar Luković, svestan je težine i specifičnosti sutrašnje utakmice, ali veruje u igru svog tima.

"Mi igrači jedva čekamo utakmicu. To je posebna utakmica, najveća u našem fudbalu i mislim dasmo spremni i orni. Daćemo sve od sebe da nastavimo u svom stilu. Neće biti nimalo lako, nema favorita. Ništa ne znači što smo prvi i što imamo 20 pobeda zaredom, kao ni to što Partizan ove godine ne igrakao prethodnih. Nema posebne pripreme za ovu utakmicu, sama po sebi je motiv. Daćemo 100% mogućnosti i nadam se pobedi. Svi smo u službi tima i kogod bude igrao, daće sve od sebe", rekao je kapiten Luković.

Večiti derbi je na programu sutra (27.2) od 17 časova.


Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda

Коментари