Beograd - grad atletike!

Written by: Uroš Petrović

Sutradan će oči svih ljubitelja atletike u Evropi i svetu biti uprte u glavni grad Srbije i njegovo novo čedo. Naime, pored svih velelepnih stadiona i arena koje se nalaze u prestonici, Beograd će na poklon dobiti i - atletsku dvoranu na Banjici. Ovaj izuzetan objekat biće otvoren sutra specijalnim internacionalnim mitingom "Serbia open" koji će udomiti takmičare i takmičarke iz čak 15 zemalja. Ovom prilikom održana je pres konferencija u sali Skupštine grada.



Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić bio je posebno ponosan na ovo "čudo" i indirektno podsetio da je ova dvorana namenjena da ugosti i Evropsko prvenstvo u Beogradu sledeće godine.



"Ova hala urađena je po svim evropskim i svetskim standardima, a sutrašnji događaj samo je najava nečega što ćemo tek imati u narednom periodu. Sada će cela Evropa, svet i Balkan videti šta možemo da pružimo i ono čega se dičimo. Izgradnja hale u Novom Pazaru sledeći je korak".





Ivana Španović će biti jedna od takmičarki koje će predstavljati domaće igrače na sutrašnjem mitingu. Ona je izjavila da "dvoranu još uvek nije videla" i da će sutra biti prvi put.


"Sa nestrpljenjem očekujem početak takmičenja i nadam se da ću uspeti da publici u svojoj zemlji poklonim skok od sedam metara".





"Serbia open" počinje u utorak (01.04) od 17h i trajaće dva sata. Atletičari i atletičarke takmičiće se u 11 disciplina, a biće upriličena i svečana otvaranja i zatvaranja. 



Photo by: Atletski savez Srbije
                    www.facebook.com/Atletski-savez-Beograda

Коментари