Aca Kovačević: "Korak koji smo čekali devet godina", Simić: Želimo finale".

Written by: Dušica Damnjanović


Utakmica koja se odigrala večeras u Beogradskoj areni bila je za pamćenje. Mnogi su smatrali da je vrhunac iznenađenja bila poslednja pobeda nad Portugalcima. Međutim, utakmica koja je uterivala strah od poraza u samu srž kostiju navijača i igrača na terenu završila se na nesvakidašnji način. Miloš Simić, reprezentativac Srbije je u poslednjoj sekundi postigao presuđujući gol za Srbiju.



Na konferenciji za novinare koja je održana neposredno posle utakmice prisustvovao je trener reprezentacije Srbije, Aca Kovačević. Tom prilikom je izjavio da se na terenu dogodilo iznenađenje za sve prisutne. "Postići gol u tri desetine pre kraja u jednom ovakvom sportu predstavlja pravo čudo. Mi smo imali neke svoje šanse na početku u prvom poluvremenu u kontranapadima međutim nismo to iskoristili na pravi način. Primili smo olako jedan gol. U svakom slučaju, želeo bih da čestitam ukrajinskim igračima i selektoru, znam da je teško izgubiti utakmicu na ovakav način. Pravi je šok ako ovako izgubite, ali neko mora da ide dalje i ovaj put smo to bili mi. Napravili smo taj korak koji prizeljkujemo vec devet godina, plasirali smo se u polufinale".


Rival "Orlova" u polufinalu će se znati sutra posle utakmice Rusija - Azerbejdžan. Trener Kovačević smatra da je Rusija veliki favorit i da ima dosta šansi da izbori finale s obzirom na to da je na na prošlom evropskom šampionatu upravo bila u finalu i borila se za prvo mesto.


                              
"Nije bilo lako od prve utakmice protiv reprezentacije Slovenije, pa protiv Portugalije, i sada ova pobeda nad Ukrajincima u četvrtfinalu. Mi ćemo se stvarno dobro pripremiti za polufinalnu utakmicu, to ce biti jedan korak više. Znamo da smo jedna od četiri reprezentacije u polufinalu sa najmanje iskustva u igranju ovakvih utakmica, ali uz ovakvu publiku i uz ovakvo srce koje ova ekipa ima, ja mislim da je sve moguće!" zaključio je trener Aca Kovačević.
                         


Ova utakmica ce sigurno ostati zabeležena i upamćena po golu Simića u poslednjem dahu igrača i publike. Miloš Simić se posle utakmice obratio novinarima zaključkom da je ova pobeda bila "za anale" ali se i zahvalio publici. 

               
"Ovo je samo deo sna i mi želimo da nastavimo da sanjamo taj san, ako je moguće dođemo i do samog finala. Konačno je usledila nagrada za naš trud". 

                      
Na zaključak novinara da se ekipa malo opustila posle prvog gola Kocića za vođstvo, Simić je rekao da "je raspored uslovio samo dva dana odmora, što je dovelo do pada snage. Ukrajinci imaju deset igrača u rotaciji i imaju isti tempo igre. Kada smo mi krenuli bolje da se rotiramo, rezultat je sam došao" 




Ovakvu utakmicu je vredelo gledati ali ne treba sumnjati da će "Orlovi" pružiti jos jedan pravi "šoutajm" protiv pobednika iz duela Rusija - Azerbejdžan (09.02). 





Photo by: Nikša Malić Katanić

Коментари