ABALIGAŠKI DUEL PRIPAO UČESNIKU PLEJ OF-A

Written by: Veljko Dragosavljević

                                                                                                                        Photo by: Zvanična stranica Megabasket

Košarkaši Mega Leksa su prvi finalisti Kupa Radivoja Koraća. Četa Dejana Milojevića je savladala ekipu Metalca iz Valjeva rezultatom 97:86.
Ekipe loše otvorile duel, što pokazuje broj izgubljenih lopti. Oba tima su postavila presing po celom terenu pa su tako ulogu plejmejkera preuzeli centri jedne i druge ekipe. Zeleno-rozi su na početku napravili seriju 13:0, i tako došli do 13:3. 2 minuta kasnije, Jevtović se pobrinuo da utakmicu učini zanimljivijom, pa je svoje plejmejkerske sposobnosti podelio i Valjevci su prešli u vođstvo, 18:20. Presingom Luvavua, Mega je vratila prednost i završila prvi period, 22:20. Na početku drugog perioda, četa Dejana Milojevića je postavila odbranu koja ih krasi tokom cele sezone. U prvih sedam minuta, Valjevci su postigli isto toliko i poena. Mega se tada odlepila na +15 i delovalo je da će do kraja utakmice povećavati prednost. Ali odlični Petar Rakićević se preciznim šutevima sa linije 6,75 pobrinuo da utakmica bude zanimljivija, pa su košarkaši Mege na odmor otišli sa +11, 47:36.
Na početku drugog poluvremena, odbrane su bile toliko loše da su se koševi ređali kao na traci. Razlika je ostala ista sve dok Valjevci nisu počeli da promašuju. Kako je procenat šuta padao, tako je padala i nada Valjevaca da mogu nešto da urade. Mega je krajem trećeg perioda otišla i na najvećih +22, 75:53.
Početkom poslednjeg perioda, Metalac je napravio seriju 15:5, pa su tako prišli na 86:73. Poenima Nikolića i Jaramaza, Mega je otišla na +17, 90:74, i tako otklonila sve dileme. Do kraja utakmice, košarkaši Metalca su smanjili na +11, ali dalje od toga nisu mogli.

Četi Dejana Milojevića će ovo biti treće učešće u finalu Kupa Radivoja Koraća za redom. Za Žućkovu levicu će se boriti protiv pobednika duela Crvena zvezda - Partizan koji se igra od 21h.


Коментари