Treći put je i Bog pomogao!

Written by: Dušica Damnjanović


Vaterpolisti Srbije su se izborili za mesto u osmini finala pobedivši reprezentaciju Francuske sa teško ali pravedno osvojenih 16:8.



Početak meča krenuo je veoma teško, prvu loptu i prvi pogodak osvojila je Francuska. Zatim je usledila konstatna razlika u golovima koja se nije povećavala. Period do poluvremena prošao je u stalnoj agoniji da li će „Delfini“ uspeti da naprave veću rezultatsku razliku. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 4:3 za Francusku. 



Druga četvrtina prošla je slično kao i prva. Vaterpolisti Srbije su započeli utakmicu dosta nemotivisano i neenergično. Međutim u toku druge faze, shvatili su da Francuzi nisu tako slabi. Filip Filipović, Andrija Prlainović i Nikola Jakšić uspeli su da okrenu situaciju u svoju korist postizanjem tri gola. Tako je prednost od dva pogotka bila u korist Savićevih „Zlatnih momaka“. Međutim, francuski igrači Mehdi Marzuki i Simon Tibo ponovo su preokrenuli situaciju i poveli sa jednim golom razlike. Nedugo zatim, Andrija Prlainović daje gol u poslednjim minutima i završava se druga četvrtina pod vođstvom Srbije rezultatom 7:6.



U trećoj četvrtini nije bilo mnogo golova koji su zatresli mrežu reprezentacije Srbije. U toku čitave četvrtine samo je Ugo Krosila na početku dao jedini gol i tako samo naizgled izjednačio utakmicu. Međutim, igrači Srbije su se tada probudili i munjevito ostvarili tri pogotka, koji su se u daljem toku meča pokazali kao presudni za sudbinu reprezentacije Srbije. Usledili su precizni šutevi Stefana Mitrovića, Milana Aleksića i naravno Prlainovića. Francuzi su izgubili svaku nadu, motivisanost i želja za pobedom je oslabila posle završetka treće četvrtine sa rezultatom 10:7.


Vatepolisti Srbije su zadnju četvrtinu počeli onako kako su njihovi verni navijači i navikli. Trijumfalno, brzo i sa lakoćom! Prva četiri gola u poslednjim minutima meča dali su igrači srpskog tima; da bi posle Aleksandre Karamasa, igrač francuskog tima, smanjio razliku za jedan gol koji će biti i poslednji za taj meč. Filip Filipović i Dušan Mandić su dodali još dva gola na konačan rezultat i tako pobedili Francusku sa duplo osvojenim golovima. Arena je zadovoljno odahnula sa osmehom na licu.




Sledeća utakmica u osmini finala odigraće se sa Slovačkom koja je dosta slab protivnik. Utakmica će se održati u subotu (16. 01. 2016) sa početkom u 18:45 h.

 Photo by: Nikola Novaković

Коментари