Prvo pa muško: Vaterpolisti Srbije opravdali očekivanja

Written by: Dušica Damnjanović



Reprezentacija Srbije sinoć je pred prepunom Kombank Arenom porazila olimpijske šampione, Hrvatsku. "Delfini" srpskog tima obradovali su navijače sa ubedljivom pobedom 13:6.







Na samom početku utakmice, Hrvati su postigli prvi pogodak. Već u nastavku, vaterpolisti Srbije su krenuli trijumfalnim napadom. Ubrzo su ostvarili prednost kojom su pokazali sa kakvom željom se brani evropska titula, koja je pre dva godine izborena u susednoj Mađarskoj.



Puleni selektora Dejana Savića su samo nizali pogotke. U drugoj četvrtini uvećana je prednost Srbije sa dva gola, dok su Nikola Jakšić i Prlainović doprineli stvaranju razlike od čak četiri pogotka. Pred poluvreme, trener hrvatske reprezentacije negodovao je kod sudija. Ponovljeni su napadi hrvatskog igrača koji je svoju priliku za gol prokockao. Druga četvrtina završena je rezultatom 7:3.



"Delfini" nisu želeli da se ponovi situacija sa početka meča. U ofanzivu na golmansku mrežu suparničkog tima kreće Miloš Ćuk. Andreja Prlainović je vrlo brzo ostvario predost u rezultatu sa čak 13:4. Već se uveliko nadzirala pobeda, međutim još je bilo vremena do kraja meča. Pred kraj meča, Hrvati su se malo potrudili, jer jedino su mogli da ublaže poraz sa dva dobijena gola. Na zvižduk sudija za kraja utakmice, rekordno popunjena Arena je žarila oduševljenjem navijača ali i vaterpolista Srbije. Svi su  "skidali kapu" na ubedljivoj pobedi sa 13:6 nad velikim rivalom.



Sledeću utakmicu, Srbija igra protiv Malte u utorak (12.01.2016) sa početkom od 20:15 h.





Photo by: https://twitter.com/belgrade2016

Коментари