Komšinice prvakinje u Evropi!

Written by: Dušica Damnjanović

Zlatnu medalju ponela je reprezentacija Mađarske koja je juče u Kombank areni savladala ekipu iz Holandije sa rezultatom 9:7! Ovom pobedom Mađarska se po treći put našla na „zlatnom tronu“ Evrope u ženskoj vaterpolo grupi.



Reprezentacija Holandije nije odmicala puno od Mađarske u rezultatu. U toku čitave utakmice, razlika je bila samo po jednom golu u korist Mađarske. Prva četvrtina je završena ipak izjednačenjem 3:3. Već u drugoj četvrtini ekipa Holandije se probudila i sa jakom željom za pobedom ponovo izjednačila sa Mađarskom koja je na početku druge četvrtine povela. Na kraju reprezentacija Holandije je osvojila drugu četvrtinu sa rezultatom 5:4.

Drugo poluvreme je obeleženo izjednačenjem Mađarica, kod kojih je želja za zlatnim mestom ipak bila jača. Utakmica je proticala sa velikim nestrpljnjem kako gledalaca tako i igračica na terenu. Konstantna borba za vođstvom je svakako obeležila ovu četvrtinu. Međutim rezultat na kraju treće faze završen je izjednačenjem 7:7. Poslednja deonica meča je krenula dosta jako i samouvereno za ekipu Mađarske. Uspele su da dodaju na svoj rezultat dva gola, dok reprezentacija Holandije u poslednjoj fazi nije imala pogotka.

Na kraju finalne večeri u ženskoj fazi rezultat je sledeći:

I mesto: Mađarska

II mesto: Holandija

III: Italija

Reprezentacija Srbije u vaterpolu zauzela je deveto mesto na Evropdskom prvenstvu pobedivši Portugal sa 9:6. Naši momci se večeras bore za prvo mesto i zlatnu medalju sa Crnom Gorom. Utakmica počinje u 17:45. Karte za finale u muškoj kategoriji su „planule“ za par minuta, čak je i Arena proširila kapacitet za čak 5.000 mesta. Biće to svakako dobra utakmica.

Photo by: Nikola Novaković

Коментари