Srbija napravila najvažniji korak do zlata

Written by: Dušica Damnjanović

„Delfini“ su u polufinalu Evropskog prvenstva pobedili reprezentaciju Grčke sa 13:7. To je bila peta uzastopna pobeda srpskog tima.



Reprezentativci Grčke su dosad bili verovatno jedan od težih rivala, međutim pokazalo se da za „Zlatne momke“ ne postoji nijedna prepreka do finala. Prva četvrtina je počela dosta nesigurno. Stalno su se preplitali golovi naše i grčke reprezentacije. U prvoj fazi Duško Pijetlović i njegov suparnik Evgenis Aleksandros Gunas su dali po dva gola za svoje timove, dok su Filip Filipović i Dušan Mandić postigli po jedan pogodak. Tako je prva četvrtina završena sa 3:4 za reprezentaciju Srbije. Na kraju ovog dela utakmice osećalo se dosta neizvesnosti da li će „Delfini“ uspeti da ostvare pobedu.


U drugoj četvrtini nije bilo golova koji su zatresli mrežu Savićevih pulena. U čitavoj četvrtini  samo su Dušan Mandić i Duško Pijetlović dali po jedan gol. Polagano je sve veća razlika između dva tima bila vidljiva, i polagano se osećala ubedljiva prednost reprezentacije Srbije.


Već u trećoj četvrtini motivacija je pala kod grčkog tima. Nisu imali snage da se odupru snažnoj armiji pod vođstvom Dejana Savića. Tako je u čitavoj trećoj fazi pored golova Miloša Ćuka, Andrije Prlainovića i Filipa Filipovića, samo Angelos Vlahopulos  postigao jedini pogodak za Grčku. Ova četvrtina je završena rezultatom 10:3.


Poslednja četvrtina je bila već manje represivna za srpski tim. Pobeda se uveliko nadzirala. Navijači su se srećno smeškali, zamišljajući kako „Delfini“ uzimaju zlato. U ovoj četvrtini Grci su se malo potrudili i postigli par golova da bi umanjili svoj poraz na rezultatskoj tabeli. Mada, ni naši momci nisu se dali tako lako, već je poslednja četvrtina prošla izjednačeno u golovima za tu fazu.


Sledeća utakmica, odnosno finale Evropskog prvenstva u vaterpolu, održaće se u subotu (23. 01. 2016) sa početkom od 17:45h. Navijači su uz „Delfine“  do samog kraja i do zlata!


Photo by: Nikola Novaković

Коментари