„Delfini“ nemilosrdni: reprezentacija Srbije posramila Maltu

Written by: Dušica Damnjanović




Na drugoj utakmici zaredom, vaterpolisti Srbije pokazali su totalnu dominaciju. U večerašnjem okršaju, branioci evropske i svetske titule ubedljivo su porazili Maltu sa neprikosnovenim rezultatom od čak 20:2.


Bez sumnje, tokom čitave utakmice, vaterpolisti Srbije su sve prisutne ostavljali bez daha. Navijači i gledaoci kraj svojih TV prijemnika, stalno su se pitali i isčekivali da li će igrači Malte uspeti makar da poboljšaju svoju situaciju. Ipak, bilo je uživanje gledati taj „bal na vodi" srpskih igrača i njihovo fantastično plivanje do suparničkog gola.


Stiven Kamileri, igrač reprezentacije Malte je jedini uspeo da probije blokadu vaterpolista Srbije i postigne tek dva gola u toku čitave utakmice. Kao što su gledaoci navikli, srpski „Delfini“ ne popuštaju čak i kada je pobeda zagarantovana, već odlučno nastavlju da što više povećaju razliku u golovima. Nizali su se pogotci Slobodana Nikića, Dušana Mandića, Andrije Prlainovića, Filipa Filipovića, Živka Gocića, Duška Pjietlovića; kao i po jedan gol od Miloša Ćuka, Milana Aleksića i Save Ranđelovića. Na kraju utakmice rezultat po četvrtinama bio je 6:0, 5:1, 4:1, 5:0. 


Mesto u četvrtfinalu već čeka reprezentativce Srbije, ali ipak predstoji utakmica sa malo jačim protivnikom, Francuskom; koja je danas izgubila od Hrvatske sa 20:5. Utakmica će se u četvrtak (14. 01. 2016) odigrati između reprezentacije Srbije i Francuske sa početkom u 20:15.



                                                                                                                                                                        Photo by: Nikola Novaković

Коментари