ZVEZDINA RAPSODIJA U IVANJICI, JAVOR DEMOLIRAN - 0:3 (0:1)!

Written by: Nikola Krunić



Crveno - beli brzi voz je i bez svog mašinovođe Miodraga Božovića ekspresno "prohujao" kroz Ivanjicu. Beograđani su na efektan način stavili tačku na jesenji deo Superlige rutinskom pobedom nad Javorom - 3:0. Golovima Vijeire, Plavšića i Kataia, Zvezda je produžila impresivan pobednički niz koji je dostigao brojku od devetnaest pobeda!


Očekivanja suspendovanog zvezdinog stratega dan uoči susreta sa Ivanjičanima su se obistinila: Zvezda je pokazala svoje pravo lice, prepoznatljivu igru i glad za pobedama na stadionu kraj male Moravice, te pobeda gostiju nije izostala. Neviđeno oštra i gruba igra domaćina, koju su posebno osetili Plavšić i Ristić koji se našao u startnoj postavi umesto Donalda, nije sprečila aktuelnog lidera da odnese bodove iz Ivanjice. Iako je rezultatski potpuno potučen, domaćin je svojom igrom doprineo kvalitetu današnje utakmice u kojoj su oba golmana bila konstantno zaposlena. Najbolji pokazatelj je činjenica da je odnos šuteva na gol iznosio 15 prema 17 u korist Beograđana. Već u 5. minutu sve je mirisalo na goleadu: Zvezdin napadač Vijeira je nakon odbitka uštopovao loptu, okrenut leđima ka golu Đogatovića, a zatim je "provozao" uspavanu odbranu Javora i elegantno "bocnuo" loptu u "malu mrežicu", postigavši svoj četrnaesti ovosezonski gol. Samo minut kasnije, domaćin je prvi put zapretio, ali je šut Docića sa ivice šesnaesterca završio pored gola Kahrimana. U 24. minutu Zvezda je ponovo napala gol Javora: Srnić je uštopovao dugu loptu na ivici kaznenog prostora i šutirao u Đogatovićev bliži ugao, ali je stativa spasila iskusnog čuvara mreže. Do kraja poluvremena viđene su prilike koje su se svodile uglavnom na šuteve iz daljine kao što je bio udarac Ibanjeza iz slobodnog udarca u 45. minutu. Ipak, poluvreme je završeno minimalnom prednošću gostiju.

U nastavku je domaćin krenuo ofanzivno, međutim Gafurov nije iskoristio dve solidne prilike. Gosti su odgovorili preko Vijeire koji je dobio teledirigovan pas Ibanjeza sa više od 50 metara, ali je volej portugalskog centarfora završio preko gola. Najbolji strelac crveno - belih je bio akter i kod drugog gola: Katai je u 56. minutu započeo akciju crveno - belih, proigravši Vijeiru koji se našao sam ispred Đogatovića i šutirao pravo u golmana Ivanjičana. Na sreću Portugalca, omaleni Plavšić je pratio akciju iz drugog plana i nakon odbijene lopte se našao na pravom mestu i ispravio svog timskog kolegu. Usledila je blaga inicijativa domaćina preko Ađurua i Eliomara, čiji su šutevi završili van okvira gola. A onda je dvadeset minuta pre kraja utakmice, zevzdina "desetka" Aleksandar Katai "overio" ekipu Javora: Ofanzivni vezista je dobio sjajan pas u prostor od Vijeire, obišao Đogatovića i bez većih problema smestio loptu u mrežu. Učesnike kod drugog gola, zamenili su Sikimić i Jović, koji nisu bili preterano raspoloženi po pitanju nastavka goleade. Do kraja susreta viđeno je nekoliko izglednih prilika za Javor, ali Docić, Zečević i Eliomar dva puta, nisu realizovali svoje šanse. Uprkos naletima domaćina u finišu utakmice, Kahrimanova mreža ostala je netaknuta. Crvena zvezda je na maestralan način zapečatila jesenji deo šampionata sa 62 osvojena boda i čak 65 postignutih golova, a priliku za nastavak pobedničkog niza dobiće tek krajem februara, kada se šampionat nastavlja. 

Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda
  

Коментари