ZVEZDA "PETARDOM" POČASTILA SURDULIČANE - 5:0 (2:0)!

Written by: Nikola Krunić




Aktuelni lider nastavlja sa deljenjem fudbalskih lekcija u Superligi. Naredna ekipa koja je na svojoj koži osetila snagu Božovićevih pulena je surdulički Radnik. Crveno - beli su u sjajnom ambijentu, pred više od 24.000 gledalaca nokautirali Surduličane rezultatom 5:0 (2:0). Poslednji meč na "Marakani" u prvom delu sezone imao je poseban značaj za Miodraga Božovića, koji je osamnaestom pobedom u nizu oborio klupski rekord iz 2000. godine koji je držao Slavoljub Muslin.




Praznična atmosfera viđena je večeras na našem najvećem stadionu. Preko 24. 000 gledalaca konstantno je davalo vetar u leđa crveno - belima koji im nisu ostali dužni, već su "peticom" stavili tačku na jesenji deo šampionata na svom stadionu. Visokim presingom na sredini terena, ispraćenim šansama Kataia i Ibanjeza u prvih 20 minuta igre, Zvezda je gostima stavila do znanja da njihovu odbranu u narednim minutima čeka pakao i prava opsada gola. A onda je u 24. minutu započela simultanka Uga Vijeire: Grujić je povukao loptu do šesnaesterca gostiju, prosledio je ka Donaldu koji je nespretno reagovao, međutim sticajem okolnosti lopta dolazi do Vijeire kom nije bilo teško da sa par metara savlada Grujičića. Nakon vodećeg gola šanse su nastavile da se ređaju: Ibanjezov projektil iz 31. minuta završava pored gola, ali samo dva minuta kasnije Vijeira je duplirao prednost domaćina: Defanzivac Radnika Ćulum, nespretno je reagovao na povratni pas Gojkovića, što je portugalski napadač vešto iskoristio pretrčavši Ćuluma i smestivši loptu u mrežu drugi put na meču. Do kraja poluvemena viđene su još dve dobre prilike, ali je golman gostiju Grujičić sprečio Plavšića i Srnića da se upišu u strelce.


U drugom delu igre agonija gostiju je nastavljena. Ibanjez je u 46. minutu odlično centrirao iz kornera, Katai je šutirao glavom, međutim Grujičić je ponovo bio primoran da "vadi kestenje iz vatre". Promašaj Kataia sa početka drugog poluvremena, nadoknađen je u 56. minutu: Omaleni vezista Plavšić je otvorio kontranapad, ostavio loptu "na tacni" za Kataia, koji se ubacio u šesnaesterac i levicom hladnokrvno smestio loptu u gol. Jedina ozbiljna prilika gostiju, viđena je u 65. minutu kada je Stojanović šutirao sa ivice šesnaesterca, ali preko gola. Dva minuta kasnije Vijeira propušta kolosalnu priliku da postigne treći pogodak: Nakon maestralnog proigravanja Donalda, Portugalac se našao sam ispred Grujičića, kog je obišao, međutim njegov udarac završio je na stativi protivničkog gola. Traljava reakcija Grujića, koji se našao sam pred golom gostiju, bila je uvertira u Vijeirin het - trik u 80. minutu, kojim se bivši napadač Benfike iskupio za nemogući promašaj: Katai je uspeo da iskontroliše loptu između defanzivaca Radnika i da Vijeiru "spoji sa golom", a Portugalac je na efektan način postigao svoj treći pogodak na meču, čime je pretekao svog saigrača na listi strelaca.


Završni udarac Surduličanima zadao je Srnić u 87. minutu nakon teledirigovane lopte koju je uputio dvostruki asistent na meču Plavšić: Krilni igrač je odlično prihvatio dugu loptu bivšeg igrača Spartaka i nekako provukao loptu u Grujičićev bliži ugao. Crveno - beli su zahvaljujući rafalnoj paljbi Uga Vijeire urezali osamnaestu recku na pobednički niz, a priliku za nastavak imaju već u sredu u duelu protiv Javora u Ivanjici, čime se završava jesenji deo prvenstva.


Photo by: Nikola Novaković

Коментари