ZVEZDA OSVOJILA BRDO! 7:2 (3:2)!

Written by: Nikola Krunić



Lider Superlige je na impresivan način nastavio pobednički niz. Sedamnaesti uzastopni trijumf upisan je protiv ekipe Čukaričkog ubedljivim rezultatom 7:2 (3:2). Pobedom nad “Brđanima” na Banovom brdu prvi put posle dve godine,  crveno – beli su odmakli večitom rivalu na čak 24 boda razlike, dok se zvezdin strateg Miodrag Božović izjednačio sa Slavoljubom Muslinom po broju uzastopnih pobeda.


Nema sumnje da su crveno – beli brzo zalečili rane nakon šokantnog poraza od Borca u sredu na svom stadionu. Najbolji pokazatelj je demonstracija sile koju je interpretirala Božovićeva garda na Banovom brdu. Aktuelni lider je izbombardovao gol Stevanovića i na efektan način zapečatio 20. kolo Superlige. Ipak, meč nije počeo povoljno po goste: Kapiten Brđana”  Igor Matić je u 4. minutu sjajno centrirao iz kornera, a Pavlović se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i doveo Čukarički u vođstvo. Zvezdini igrači nisu klonuli duhom, već su se “otreznili”, i krenuli da jurišaju na gol domaćina. Zvezdina upornost se isplatila u 15. minutu: Donald je povukao loptu na sredini terena, prosledio pas za Srnića, koji je asistirao Grujiću, a mladi vezista je preciznim udarcem po zemlji izjednačio rezultat. Od tog trenutka, zvezdina lepeza se široko otvorila i ofanziva je nastavljena još žešćim tempom. Posledica naleta pred golom domaćina bio je jedanaesterac koji je iznudio Vijeira, nakon kontakta sa Ostojićem u 20. minutu. Argentinac Luis Ibanjez je bio precizan sa bele tačke i rezultat je preokrenut u korist Crvene zvezde. Uzbuđenjima tu nije bio kraj jer su “Brđani” izjednačili deset minuta kasnije: Andrija Pavlović je izašao kao pobednik iz duela sa Lukovićem, izdržao je pritisak zvezdinog kapitena i postigao drugi gol na meču – 2:2. Taman kada su svi prisutni pomislili da će se ovim reultatom završiti prvo poluvreme, gosti su ponovo šokirali “Brđane”. Plavšić je munjevito prošao po desnoj strani, uputio pas “spoljnjakom” za Srnića, koji je bez većih poteškoća smestio loptu u mrežu Stevanovića. Rezultatom 3:2 završeno je prvo poluvreme.


Drugi deo igre bio je prava noćna mora za domaćina. Zvezda je u nastavku “zgromila” rivala. Od 50. minuta kola su krenula nizbrdo po ekipu Čukaričkog: Grujić je povukao loptu, izdržao duele sa domaćim igračima i uposlio Vijeiru koji je protrčao između defanzivaca Čukaričkog i duplirao prednost gostiju – 4:2. U 54. minutu bivši igrač Zvezde Stojković je dobio crveni karton i ostavio svoju ekipu na cedilu, nakon čega su se izabranici Zorana Popovića našli u nebranom grožđu. U 60. minutu je sevnula Ibanjezova haubica iz slobodnog udarca, u stilu Roberta Karlosa – 5:2. Već tada je bilo jasno da će gosti odneti bodove sa Banovog brda. Agonija domaćina je nastavljena u 75. minutu kada je Vijeira zalepio loptu za noge, “slomio kičmu” trojici igrača Čukaričkog i postigao svoj drugi gol na meču – 6:2. Nakon šestog gola u igru je ušao tandem iz Semberije Ristić – Jović, a mladi napadač je u 86. minutu nakon nesebičnog dodavanja Petkovića zapečatio sudbinu Popovićevim pulenima – 7:2. Vicešampion Srbije je poslednji meč 20. kola završio “sedmicom” i u narednom kolu dočekuje Radnik iz Surdulice, dok “Čuka” kreće put Niša na megdan Radničkom.



Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари