Zvezda bez poteškoća savladala gostujući tim iz Zagreba

Written by: Milica Nikolić


             Crvena Zvezda odnela je devetu pobedu u takmičenju ABA lige nad gostujućom ekipom Cibonom. Posle veoma nekavlitetnog meča, Zvezda ipak dokazuje da je jača i odnosi pobedu sa krajnjim rezultatom 75:58 (19:10, 19:11, 23:24, 14:13).






          Uprkos tome što je meč obeležen mnogobrojim faulovima i  izgubljenim loptama  (19 za Zvezdu, 24 za Cibonu), nijednog trenutka se pobeda Zvezde nije dovodila u pitanje. Jedino vođstvo koje je Cibona imala bilo je na samom početku meča sa svega 2 poena razlike (3:1), dok je Zvezda definitivno diktirala tempo ove utakmice.



Hala Pionir, sa oko 3500 navijača, bodrila je svoj tim koji ovo veče nije mogao da se naručito pohvali svojom igrom.

Najbolji igrač ovog meča bio je Marko Simonović sa 19 poena, odličnim šutem za tri poena, i 2 asistencije, a najefikasniji Stefan Jović je dodao 15 poena, 6 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte, dok je u ekipi Cibone Jagodić Kuridža ubacio je 21, a Džejms Florens 12 poena.




Početnu postavu za Crvenu Zvezdu činili su  Jović, Lazić, Simonović, Miler i Cirbes, dok u Ciboni meč započeli Florens, Krušlin, Rozić, Jagodić Kuridža i Žižić.

Sam početak prve četvrtine obeležen je tehničkom greškom Dejana Radonjića za protest sa klupe. Prve poene odnosi Cibona, čime započinju svoje prvo i jedino vođstvo u ovoj utakmici. Jović prve poene upisuje nakon tri minuta utakmice i Zvezda ubrzo počinje seriju šuteva koji odvode domaćine u sigurnu pobedu. Serija od vezanih 12 šuteva biva prekinuta od strane Jamesa Florensa.

Prva četvrtina završava se rezultatom 19:10 u korist domaćina.





Drugu četvrtinu započinje Tejić sa postignutim šutem na koš, dok prvi napad gostujuće ekipe biva prekinut uz odličnu igru Thompsona. Veoma slaba igra Cibone obeležila je ovu četvrtinu, s obzirom da za sedam minuta ova ekipa uspeva da ubaci čitavih četiri poena. Ove okolnosti iskoristio je domaći tim sa dve vezane trojike Simonovića i odličnom prednošću od 21 poen (38-17). Rebić biva zamenjen od strane Lazića, dok igra Jovića dolazi u prvi plan.

Kraj prve polovine meča završen je rezultatom 38 – 21 i ispraćen je ogromnom podrškom crveno-belih navijača.




Treća četvrtina praćena je mnoštvom faulova koji su doveli do slobodnih bacanja obe ekipe. Najveća prednost crveno-belih bila je upravo sredinom treće deonice sa najvećih +24 (51:27), da bi se Cibona nakon tehničke greške Rebića i par slobodnih bacanja na trenutak spustila ispod 20 poena prednosti. Najveću ulogu u ovom delu meča imale su sudije koje su nakon negodovanja Cirbesa dodelile još jednu tehničku grešku. Čak je i publika odreagovala na ovaj gest i negodovala uvredljivim rečima upućenim sudiji. Ubrzo nakon toga Jović postiže još dva poena za svoj tim, dok Miler biva zamenjen Gudurićem.

Predposlednja četvrtina završava se rezultatom 61-45.




  
Završnu četvrtinu započinje Simanić sa pogođenim košem i čak četiri promašena šuta za tri poena. Ovu završnicu obeležili su slobodna bacanja i odlična asistencija Lazića i brilijantan šut Jovića. Cibona smanjuje vođstvo domaćina na čak 12 poena koju ubrzo rešavaju Simonović i Jović.
Meč se završava konačnim rezultatom 75-58, koji dovodi Crvenu Zvezdu do izjednačenja sa Cedevitom i Mega Leksom na drugom mestu na tabeli Aba lige.
  



 Nakon završene utakmice najefikasnij košarkaš Zvezde Stefan Jović istakao je važnost pobede nad Cibonom.

"Za nas je najbitnije da smo dobili posle dva poraza kod kuće. Jadranska liga je za nas prioritet. Igrali smo fenomenalno protiv Reala i bili smo u obavezi da opravdamo ulogu favorita i dobru igru iz te utakmice", kazao je Jović.

Apsolutno opravdana pobeda crveno-belih zabeležena je kao osma od devet odigranih utakmica protiv Cibone.

U petak 4. decembra  Crvena Zvezda će ugostiti Himki u takmičenju Evrolige, čijem sastavu bi trebalo da se pridruži i košarkaš Crvene Zvezde Markus Wiliams.


Photo by: Nikša Malić Katanić i Nikola Novaković



Коментари