Tent pokorio Vizuru na domaćem terenu

written by: Teodora Pajić



U Super ligi više nema neporaženih timova, a za to je najzaslužniji Tent. Obrenovčanke su u okršaju u subotu savladale igračice Vizure i dovele u pitanje da li će šampionski tim moći da se povrati nakon poraza. 

                                                                                                                     Photo by: Nikola Novaković

Nakon pet odigranih setova, igračice Tenta su odnele pobedu sa rezultatom 3:2 (po setovima 25-15, 25-14, 18-25, 25-27, 15-8). 
Gotovo da se na samom početku videlo da će ekipa Tent-a odneti pobedu. Izabranice Marijane Boričić ušle su fokusirane u igru, jako u bloku i još snažnije u napadu. Nakon samo desetak minuta igre osvojile su prvi set, dopustivši domaćinu da osvoji svega 15 poena. Jelena  Mlađenović istakla se kao najbolja igračica u meču, nezaustavljiva i u napadu i u odbrani. I drugi set je bio osvojen bez mnogo muke. Obrenovčanke su iskoristile greške u servisu, slabu odbranu i spor napad Vizure i ostavile ih na samo 14 osvojenih poena u drugom setu.

Na polovini trećeg seta, pri rezultatu 11:9 za ekipu Tenta, činilo se da će meč biti okončan kroz nekoliko narednih poena. Međutim u nastavku meča Novobeograđanke prave preokret, igraju mnogo bolje i uspevaju da osvoje treći set.

Velika borba je usledila u četvrtom setu. Snažan start Tenta i neverovatne akcije pri napadu, nisu mogle biti nadigrane i uspevaju da ostvare prednost od 5:0. Međutim nakon, time out-a, Vizura pravi preokret. Kapiten Ljiljana Ranković na servisu i Sara Lozo u napadu preokreću rezultat na 11:8 u korist svog tima. Nastavak seta je bio neizvestan do samog kraja. Poeni su se nadovezivali jedan na drugi, oba tima su postizala prednost samo na trenutak. Tent postiže poen i servira za pobedu. Vizura ostaje u igri nakon greške Tenta u servisu. Aleksandra Ćirović servira za Vizuru, taktičkom kombinacijom pri napadu, Vizura osvaja četvrti set rezultatom 27:25.

Ipak, ono što su propustile, gošće su nadoknadile u petom setu. Tent je bio odličan u odlučujućem setu, uz sjajne partije Jelena Mlađenović (21 poen), Sanje Kaličanin (16), Sare Vučičević (13) i Nade Mitrović (13) koja je postigla i pobednički poen.

                                                                                        Photo by: Nikola Novaković

Sa druge strane mreže najviše se istakla Sara Lozo sa 21 osvojenih poena, a pratile su je i kapiten Ljiljana Ranković sa 17 i Jovana Kocić sa 14. Pre samog početka meča, Sara Lozo je primila nagradu za najbolju igračicu meseca, kao i novčanu nagradu od sponzora lige.

Коментари