SUDAR BRAĆE: DRAGOLJUB I SLAVOLJUB SRNIĆ NAKON UTAKMICE

Written by: Nikola Krunić



Crveno – beli su u nedelju na Banovom brdu naneli težak poraz ekipi Čukaričkog. Poslednji meč u okviru 20. kola Superlige završen je rezultatom 7:2 u korist aktuelnog lidera. Pored neviđene goleade, ovaj meč će ostati posebno upamćen braći Slavoljubu i Dragojlubu Srniću. Momci koji su zajedno prošli kroz zvezdinu omladinsku školu i koji su zajedno nastupali za Čukarički sve do avgusta ove godine, prvi put su se našli na suprotnim stranama. Obojica su izneli utiske sa veoma specifične utakmice za njih dvojicu:

Dragoljub, iz tabora poraženih, bio je vidno razočaran i neraspoložen:
„Šta da kažem, kakvi mogu biti utisci nakon poraza rezultatom 2:7? Ovaj poraz je veoma teško pao mojim saigračima i meni“, konstatovao je Dragoljub, a na pitanje kako gleda na činjenicu da je prvi put zaigrao protiv brata Slavoljuba odgovorio je: “Iskreno govoreći, već smo najavili jedan drugom da neće biti emocija. Presudio je baš taj njegov gol u 45. minutu i taj momenat nas je dosta poljuljao. Što se Slavoljuba tiče, siguran sam da neće provocirati (smeh), jer zna i on kako je to kad se doživi ubedljiv poraz, uostalom videli smo kako je prošao protiv Borca u sredu, tako da očekujem mir u kući”, uz osmeh je prokomentarisao defanzivac “Brđana” a zatim se okrenuo predstojećoj utakmici u kojoj njegova ekipa gostuje Radničkom iz Niša: “Nema sumnje da nas čeka teška utakmica. U problemu smo pred ovu utakmicu, jer Stojković ne može da igra zbog crvenog kartona a i problemi sa povredama su prisutni, tako da biće teško, ali očekujem povoljan rezultat”, zaključio je Dragoljub Srnić.


Što se Slavoljuba tiče, bio je očekivano prezadovoljan efektnom pobedom protiv “Brđana” i brata Dragoljuba. Na pitanje kako je proteklo veče posle utakmice u njihovom stanu, krilni igrač Zvezde je odgovorio: “Pa, iskreno, nisam se mnogo šalio povodom njegove “nesreće”(smeh), nisam hteo da ga diram. I on je svestan koliko je težak poraz koji je pretrpela njegova ekipa. Pozivao se konstantno na naš meč protiv Borca, tako da nisam imao nameru da ga diram jer sam i ja sličnu stvar preživeo u sredu. Otac i stariji brat su pratili utakmicu sa stadiona i zadovoljili su se mojim pogotkom, a u nastavku utakmice su navijali za Dražu (Dragoljub Srnić, prim. aut.). Ova nedelja je bila prilično čudna, jer je Zvezda zabeležila najubedljiviji poraz I najubedljiviju pobedu. Šef nas je dobro spremio za ovu utakmicu na psihičkom planu, tako da smo brzo zaboravili na težak poraz koji je prethodio ovom duelu, i time smo pokazali karakter. Što se rekorda tiče, ne obraćamo mnogo pažnju na statistiku, gledamo samo na to da beležimo pobede do prolećnog dela šampionata, a brojke nam nisu važne. U subotu nas očekuje utakmica na našem stadionu protiv Radnika iz Surdulice. Nisam baš pomno pratio igre protivnika, biće neizvesna utakmica, ali naš adut je domaći teren, prema tome očekujem pobedu. Pratio sam navijačke akcija po društvenim mrežama, tako da očekujem dobru posetu u subotu”, jasan je bio Srnić koji se potom osvrnuo na grubu igru njegovog bivšeg saigrača Filipa Stojkovića: “Filip je zaslužio crveni karton još u prvom poluvremenu, zaista me je iznenadio svojom grubom igrom. Nismo se ni videli posle utakmice, ali nisam ljut na njega, iako sam iznenađen”, završio je Slavoljub Srnić.




Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda, FK Čukarički

Коментари