Murić se vratio, Partizan pobedio!

Written by: Veljko Dragosavljević 


Pred oko 5.000 gledalaca, košarkaši Partizan NIS su savladali ekipu Metalac Farmakom rezultatom 81:70 u 14. kolu ABA j.t.d lige. Ovom pobedom, domaći su se revanširali gostima iz Valjeva nakon poraza u prvom delu sezone. 





Edo Murić se posle šest i po meseci vratio košarci, a Partizan je uspeo da veže dve pobede. Domaći su počeli malo nervozno, pa je na 5:45 do kraja prvog perioda trener domaćih zatražio tajm-aut pri rezultatu 13:7 za goste. Nakon toga, domaći su podigli ritam i preuzeli inicijativu. Atraktivnim zakucavanjem Vilsona, Partizan je trajno preuzeo vođstvo. Nakon toga su usledile trojke Marinkovića i Vrabca koji su priveli kraju odličan prvi period što se šuta van linije 6,75 tiče. Kapiten Partizana Vanja Marinković je u ovom periodu postigao 10 poena. 


































Drugi period je počeo inicijativom domaćih. Božo Đumić je posle sjajne igre leđima i serije domaćih 5-0 primorao trenera gostiju, Boška Đokića da traži tajm-aut. Nakon toga su usledili koševi Maleševića i Jevtovića pa je trener domaćih, Petar Božić pozvao svoje momke na kratak predah. Na semaforu je pisalo 33:31. Kratak predah je prijao domaćima, napravili su seriju 8-0. Aranitović pogađa uz faul i podiže publiku na noge. Crno-beli su imali poslednji napad ali je Cvetković zasrljao, Todorović mu oduzima loptu, dodaje Rakićeviću koji lako zakucava u kontri uz zvuk sirene. Partizan je na poluvreme otišao sa plus 3, 47:43. Ovu četvrtinu su definitivno obeležili Petar Aranitović, koji je u ovom periodu postigao 10 poena, i fenomenalnih 65% šuta iz igre (11/18 za dva, 6/8 za tri). S druge strane Metalac je dominirao u skoku. 




Drugo poluvreme je Metalac otvorio poenima Jevtovića i Rakićevića i tako došao do rezultatskog priključka, 47:47. Nakon toga Partizan pravi mini seriju i ponovo dolazi do prednosti, 54:47. Prodori Murića, pa potom i Bakića stavljaju tačku na neefikasnu četvrtinu punu grešaka, u kojoj su i jedni i drugi postigli po 11 poena. 




Poslednji period počeo je jako loše za goste. Prvi organizator igre, Boris Bakić, je zaradio četvrtu ličnu grešku što je bio signal Đokiću da ga preseli na klupu. Celu utakmicu su gosti imali problema sa organizacijom igro s obzirom na činjenicu da su tanki na poziciji jedan, pa je uz iskusnog Bakića, uglavnom Rakićević bio zadužen za organizaciju napada. U 31. minutu viđen je fenomenalan potez. Kutlešić uz zvuk sirene sa 8 metara pogađa sa zemlje (jer nije bilo vremena za skok) trojku, i dobija aplauz publike. 60:57. Na drugoj strani trojkom uzvraća Aaranitović, to je njegova treća, toliko ima i Marinković. Metalac ulazi u loš period utakmice, Rakićević pravi grešku u vođenju, što Partizan koristi poenima. Žuta minuta gostiju se nastavlja, čitavih 5 minuta ne mogu da postignu poene, a domaći poenima Vilsona i Aranitovića odlaze na plus 14, 71:57. U 36. minutu trojkom Gabrića, gosti prekidaju seriju domaćih, ali kao što se to uglavnom dešavalo tokom čitavog meča, Vilson u narednom napadu uzvraća trojku i lako privodi kraju ovu utakmicu. 





Najefikasniji kod domaćih je bio Aranitović sa 17 poena, pratili su ga Vilson sa 15 (5as) i Marinković sa 13. Kod gostiju Jevtović je postigao 14 uz 10 skokova, mladi Rakićević 13 a Kutlešić 9. Crno-beli su se trijumfom protiv Metalca probili na sredinu tabele i tako došli do skora 6/8. . Sa druge strane, Valjevci imaju učinak od 5/9 i predstoji im borba za opstanak. Košarkaši Partizana u narednom kolu, na Svetog Nikolu, dočekuju odličnu ekipu Mega Leksa, dok će Metalac na svom terenu odmeriti snage sa MZT-om.



Partizan NIS - Metalac Farmakom 81:70 (27:22, 20:21, 11:11, 23:16)
Dvorana: "Pionir"; Gledalaca: 5.000; Sudije: Jovčić, Juras, Mitrovski

Partizan NIS: Cvetković, Aranitović 17, Džons 8 (10sk), Murić 9, Marinković 13, Vitkovac 4, Đumić 4, Magdevski, Milutinović 2, Vrabac 9 (5sk), Vilson 15(5as), Anđušić. Trener: Petar Božić

Metalac Farmakom: Kočović 3, Malešević 7, Badovinac, Čampara, Kutlešić 9, Janković 4, Jevtović 14 (10sk), Jošilo, Rakićević 13, Bakić 5, Todorović 7, Gabrić 8. Trener: Vladimir Đokić


                                                                                                                                           
                                                                                                                                         Photo by: Emilija Jovanović



Коментари