MIODRAG BOŽOVIĆ I MIČEL DONALD PRED RADNIK

Written by: Nikola Krunić



Danas je u službenim prostorijama stadiona “Rajko Mitić” održana konferencija za štampu povodom sutrašnjeg duela u okviru 21. kola Superlige, poslednjeg na “Marakani” u ovom delu sezone, između Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice. Konferenciji su prisustvovali šef stručnog štaba Miodrag Božović i holandski vezista Mičel Donald, koji su izneli svoje utiske za predstojeću utakmicu.


“Prvenstvo traje već šest meseci, odigrano je preko dvadeset utakmica na kojima nismo poraženi. Imamo priliku da oborimo rekord i da uđemo u istoriju kluba. Kad smo već došli u takvu situaciju, red je da to ispunimo kako bismo ostali upamćeni u istoriji kluba. Da bismo ispunili cilj, moramo savladati Radnik, koji je u prethodnom kolu, pobedom nad OFK Beogradom pokazao da nije naivna ekipa. Bez obzira na sve, ne smemo i nećemo potcenjivati protivnika. Očekujem borbenu ekipu Radnika, koja će nastojati da iskoristi kontranapade. Lično, voleo bih da se nadigravaju, ali sa nama se nije lako nadigravati. Učinićemo sve što je u našoj moći da pobedimo. Ako budemo skoncentrisani i ako budemo inspirisani kao u mnogim prethodnim utakmicama, pobeda neće doći u pitanje, ali koga zmija ujede i guštera se plaši”, jasan je bio crnogorski stručnjak, koji je potom prokomentarisao kaznu koja mu je izrečena od strane disciplinske komisije FSS – a: “Kazna koja mi je izrečena je potpuno zaslužena i opravdana. Još uvek je nisam dobio pismenim putem, tako da ne znam da li ću sutra sedeti na klupi. Ekipa je takva, da može da dobije utakmicu i bez trenera, jer imamo iskusne i pametne igrače koji znaju šta treba da rade”, istakao je “Grof”, dodavši da je najbolji strelac ekipe Aleksandar Katai zdrav i spreman za sutrašnju utakmicu.

Snažni vezista Donald, ističe da sutrašnji duel neće biti lak: “Biće teška utakmica, pogotovo što u ovom delu sezone tereni nisu baš u najboljem stanju. Biće važno kontrolisati duel – igru, jer će to biti presudno za ishod meča. Mislim da govorim u ime svih da ćemo ići na pobedu i da svi želimo da stvaramo istoriju i obaramo rekorde”, konstatovao je Holanđanin, koji je potom upitan zašto češće ne koristi svoj prepoznatljivi šut sa distance: “Što se tiče mojih šuterskih sposobnosti, da bih češće šutirao, morao bih češće da idem napred, ali prioritet su pre svega timski zadaci. Pokušaću da šutiram ako mi se ukaže prilika”, zaključio je stameni Holanđanin, koji je juče napunio 27 godina.

Utakmica između Crvene zvezde i surduličkog Radnika igra se sutra od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda


Коментари