IZJAVE IGRAČA NAKON UTAKMICE CRVENA ZVEZDA - RADNIK

Written by: Nikola Krunić




Prvotimci Crvene zvezde, Vijeire, Luković, Ristić i Katai, prokomentarisali su ubedljivu pobedu svog tima nad Radnikom, rezultatom 5:0 (2:0). Ovim trijumfom, Božovićeva ekipa je ispisala istoriju, oborivši rekord po broju uzastopnih pobeda.



Junak pobede nad Radnikom, trostruki strelac Vijeira, nije krio oduševljenje nakon trijumfa i ispisivanja novih stranica zvezdine istorije: "Ovo je velika pobeda, s obzirom na činjenicu da ne primamo plate, ali ipak smo velika ekipa i to smo večeras potvrdili. Veoma mi je drago zbog het - trika, poslednji sam postigao jako davno, pre četiri godine ali ni blizu nisam sam zaslužan za te golove. Zasluga je cele ekipe koja se borila isto kao i ja i koja ulazi u knjige klupske istorije. Što se tiče atmosfere, ne postoji plata kojom se može platiti skandiranje navijača, to je jedan divan osećaj", u dahu je izgovorio jedan od retkih stranaca koji su imali privilegiju da "Marakana" skandira njihovo ime.


Iskusni kapiten crveno - belih Luković, takođe je bio zadovoljan učinkom svog tima i ulaskom u istoriju našeg najtrofejnijeg kluba: "U svakom slučaju, zabeležen je rezultat koji je malo ko očekivao. Ne govorim konkretno o ovome što je prikazano večeras, već o generalnom učinku od osamnaest pobeda. Ova generacija će ostati upisana sve dok nas neko ne bude nadmašio, a verujem de će to biti teško izvodljivo. jer se radi o uspehu koji je vredan pomena i sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome. Već za tri dana nas očekuje jako teška utakmica u Ivanjici a zvezdino ime nas obavezuje da moramo svaku utakmicu da dobijemo. Što se tiče večerašnje utakmice, odigrana je kako treba. Od samog početka smo delovali skoncentrisano i organizovano i nismo dozvolili protivniku da nas iznenadi. Uprkos ubedljivoj razlici na tabeli ne smemo nikog da potcenjujemo, bez obzira na to što zasada nemamo pravog konkurenta. U poslednje dve utakmice postigli smo dvanaest golova, mada je meni kao defanzivcu draže što večeras nismo primili gol. Da bi naša igra bila idealna, pored efikasnog napada, potrebna je i efikasna odbrana", zaključio je bivši defanzivac Udinezea i Zenita.

Mihailo Ristić, koji je na ovoj utakmici prvi put još od avgusta zaigrao na poziciji levog beka, takođe je prokomentarisao veličanstveni trijumf crveno - belih: "Mogu reći da je pobeda očekivana, ali nisam očekivao ovako ubedljiv rezultat, Igrom, ponašanjem na terenu i svim ostalim segmentima, zaslužili smo pobedu, mada niko nije očekivao da već prvi deo sezone završimo sa preko dvadeset bodova prednosti. Ali kažem, vredno radimo, atmosfera je odlična i sve je to plod sloge koja je i dalje prisutna u svlačionici", konstatovao je 20 - godišnji ofanzivni vezista.

Strelac trećeg gola i asistent kod četvrtog, Katai, zaigrao je prvi put nakon povrede primicača koju je zadobio u duelu protiv Voždovca: "Situacija sa primicačem je dobra, nije bilo nikakvih bolova i komplikacija, nisam ništa osetio, tako da ne bi trebalo da bude problema. Što se tiče mog učinka, on je u drugom planu. U više navrata sam govorio da nije bitno ko će da bude najbolji strelac, što se mene tiče, može i Kahriman, samo da mi nastavimo da pobeđujemo. U narednom kolu nas očekuje teško gostovanje u Ivanjici, međutim pokazali smo kvalitet i nadam se nastavku pobedničkog niza", završio je Katai.

Photo by: Nikola Novaković  

Коментари