Crno-beli iz šoka u šok! Agonija se nastavlja...

Writter by: Veljko Dragosavljević


Pred oko 2.000 gledalaca, Košarkaši Partizana NIS su u 17. kolu ABA j.t.d lige dočekali ekipu Igokee i izgubili. Domaći su ponovo prokockali stečenu prednost i sami sebe porazili.


Košarkaši Partizan NIS su ponovo izgubili, ali način na koji gube se ne menja. Ponovo su vodili i držali konce u svojim rukama ali opet se bez razloga dešava pad i preokret na terenu. Prvu osetniju prednost crno-beli su napravili na kraju prvog perioda kada su imali +11, 22:11. Domaći su postavili bedem ispred koša a u napadu su igrali organizovano. Pre svih, Vilson je bio najzapaženiji u prvom periodu.


Početkom drugog perioda igra domaćih je barem malo delovala na onu iz prvog dela ali je polako počelo i to da se raspada. Nakon poena Miloševića, gosti su spustili na -7 a Petar Božić je pozvao svoje momke na kratak odmor. Nakon kratkog predaha Jones je pogodio za dva i kada se činilo da je kratka kriza prekinuta, gosti su napravili još jednu seriju i došli na -4, 28:24. Do kraja poluvremena i jedni i drugi su šutirali katastrofalno. Kod gostiju je Vuk Radivojević jedini pogađao. Sakupio je 11 poena za 15 minuta provedenih na parketu. U redovima domaćina jedini raspoložen je bio Jamar Wilson sa postignutih 10 poena. Andreja Milutinović je bio najzapaženiji u odbrambenim zadacima pa je već na poluvremenu imao 7 skokova. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 34:28.


Početkom trećeg perioda crno-beli ponovo odlaze na +10, što se na kraju ispostavilo da nije bilo dovoljno. Domaći kao da su digli ručnu i stali. U 26. minutu, Igokea je Partizanovo vođstvo od 38:32 svela na 40:39. Radivojević još jednom dalekom trojkom smanjuje na -1, 43:42. Trojkom Murića Partizan opet uspeva da se odlepi ali serijom gostiju od 5-0, trojkom Ćapina, Aleksandrovčani preuzimaju vođstvo 46:48. Poslednji napad u ovom periodu koristi Radivojević na asistenciju Ćapina. Murić je odigrao katastrofalno odbranu i ostavio samo Radivojevića po čeonoj liniji. Kraj četvrtine, 48:59


U poslednjem periodu, gosti su samo povećavali prednost a Partizan idalje bio pod ručnom. Gosti su se oslanjali na šut za tri poena. U 36. minutu, Buker pogađa trojku uz zvuk sirene i vodi Igokeu na najvećih +10, 52:62. Nakon toga Vilson vezuje 6 poena i održava Partizan „nad vodom“, 66:70. Trojkom Radivojevića u poslednjem minutu, gubi se bilo kakva nada. Košarkaši Partizan NIS gube još jednu utakmicu a da su vodili tokom prvog poluvremena.


Nervoza navijača Partizana na kraju meča je izazvala skandiranje "Pero odlazi“. On, kao i ostatak ekipe sa stručnim štabom, su finansijski kažnjeni pred ovu utakmicu zbog loših rezultata. Očigledno da ni sama kazna nije urodila plodom. U novoj kalendarskoj godini će biti potrebne promene za nastavak sezone. Ovim porazom će se crno-beli boriti za opstanak u Jadranskoj ligi do kraja sezone. 
Najefikasniji u redovima domaćih je bio Vilson sa postignutih 20 poena. On je ujedno bio i jedini dvocifreni u sastavu Partizan NIS. Jones je pored 8 poena sakupio i 12 skokova. Kod gostiju najzapaženiji je bio Vuk Radivojević sa postignutih 26 poena, uz to je imao i 6 asistencija i 7 skokova.



Partizan NIS - Igokea 66:73 (22:11, 12:17, 14:22, 18:23)

Dvorana: “Pionir“; Gledalaca: 2.000; Sudije: Pukl, Javor, Jovović

Partizan NIS: Cvetković 5, Aranitović 2, Džons 8 (12sk), Murić 5, Marinković 2, Vitkovac 4 (5sk), Đumić, Magdevski, Milutinović 6 (10sk), Vrabac 5 (5sk), Vilson 20, Anđušić 9. Trener: Petar Božić.

Igokea: Pašajlić, Krstić 10 (7sk), Ćapin 8 (4sk), Pešaković 2 (4sk), Kesar 5 (6sk), Mikulić, Buker 12 (5sk), Milošević 3 (4sk), Radenović 7 (5sk), Radivojević 26 (7sk, 6as), Talić. Trener: Dragan Bajić.



                                                                                                                                                                                                                                                                                          Photo by: Emilija Jovanović

Коментари