Zvezda prejaka za OFK – 4:1 (1:0)

Written by: Nikola Krunić

  
Lider Superlige je i nakon šesnaestog kola nastavio da teroriše svoje  protivnike. Naredna ekipa koja je završila u vihoru crveno – belog tornada je OFK Beograd. Zvezda je na svom stadionu deklasirala “Romantičare” rezultatom 4:1 (1:0).


Crveno – beli su ekipu sa Karaburme priterali uz konopce još od uvodnih minuta. Prvi šut u okvir gola viđen je u 9. minutu kada je udarac Vijeire zaustavio Čupić. Usledio je zatim Grujićev udarac preko gola, a zatim idealna prilika za Ristića: Mladom vezisti je Vijeira uputio sjajan pas, ali je Ristić u odsudnom trenutku pred Čupićem dao sebi prejak for i tako propustio lepu priliku da se upiše u strelce. Jedan od ključnih momenata dogodio se u 30. minutu: Srđa Knežević je najpre dobio žuti karton zbog prekršaja nad Grujićem, a zatim mu je sudija Filipović nakon prigovora pokazao put u svlačionicu. Od tog trenutka kola su krenula nizbrdo za ekipu sa Karaburme. Matos je u 38. minutu loše šutirao iz izgledne pozicije, ali se šest minuta kasnije iskupio za promašaj: Nakon Grujićevog dodavanja, Brazilac je centrirao sa leve strane, a krilo Zvezde, Srnić je bez poteškoća smestio loptu u mrežu – 1:0. Crveno – beli su otišli na odmor sa golom prednosti.



U drugom delu igre, odred Miodraga Božovića nastavio je opsadu Čupićevog gola. Promašaji Vijeire, Ristića I Donalda, bili su uvertira za naredni pogodak: Jovanović je u 61. minutu prekinuo akciju “Romantičara”, odigrao dupli pas sa Ristićem, I u stilu napadača smestio loptu u “malu mrežicu”. Vule je ovim golom momcima sa Karaburme ugasio sve nade o preokretu.



Pet minuta nakon Jovanovićevog gola, odbrana OFK – a je ponovo kapitulirala: Matos je ponovo sa leve strane uposlio Srnića, koji je postigao svoj drugi gol na meču. Crveno – beli su nakon trećeg gola nastavili da “grizu”, kao da jure rezultat. Nakon promašaja Vijeire, Matosa i Grujića usledio je mat: Zvezdin džoker sa klupe Jović je nesebično proigrao Vijeiru, a Portugalac je petim ovosezonskim golom u 81. minutu “overio” ekipu Dragoljuba Bekvalca.  Utešni gol za OFK Beograd, postigao je Simić, ali je on ostao u senci Zvezdine demonstracije sile. Pobeda protiv OFK – a bila je trinaesta uzastopna za Božovićeve pulene.




Crvenoj zvezdi u idućem kolu na noge dolazi Metalac, dok “Romantičari” na svom stadionu dočekuju niški Radnički.

 

Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda

Коментари