Partizan jedva do boda, Jagodina ispustila pobedu


Written by: Uroš Petrović




Utakmica 17. kola Superlige Srbije između domaćina Jagodine i posrnulog šampiona Partizana završena je podelom bodova - 2:2 je bio krajnji rezultat, nepovoljan po obe strane. "Ćurani" su i pored isključenja Petra Grbića u 40. minutu i igrača više prokockali praktično dobijenu utakmicu i prednost u vidu dva gola razlike, dok je Partizan zahvaljujući odličnom povratku Saše Ilića u tim uspeo da makar malo sačuva obraz u ovom duelu.


Kao i već nebrojeno puta ove sezone, crno - beli su prvo poluvreme započeli krajnje neinspirativno, bez ideje i bez realnih šansi po gol protivnika. U suštini, desila se gotovo preslikana situacija kao i protiv Metalca u prethodnom kolu, pa je tako Jagodina veoma lako iskoristila propuste odbrane "Parnog valjka". Već u 11. minutu Uroš Nikolić zatresao je mrežu gostiju, zahvaljujući pre svega sjajnom driblingu Frensisa po desnoj strani. Fudbaler Gane uputio je sjajan centaršut do Mladena Popovića, kome je samo preostalo da "spusti" loptu Nikoliću pod noge i sjajna akcija Jagodine završena je zasluženim golom. 

Stvari su već tada izgledale očajno po goste, međutim možda i ključni momenat desio se pošto je kazaljka pokazala 40. minut prvog poluvremena. Tada je Partizan, drugu utakmicu uzastupno u Superligi, ostao sa igračem manje, pošto je Petar Grbić isključen iz igre. Reprezentativac Crne Gore laktom je udario Zorana Kneževića ali tek pošto ga je Knežević sa obema rukama obgrlio i vukao. Sudija Đokić je stoga Grbiću pokazao crveni, a Kneževiću žuti karton.


Nedugo posle ovoga, "Ćurani" su uspeli da dupliraju svoju prednost - najistureniji igrač Jagodine, Mladen Popović, iskoristio je nepažnju Partizanove odbrane, iskoristio sjajan centaršut i glavom poslao loptu u gol. Bez prevelikih problema, Popović je savladao golmana Kljajića i Jagodina je na odmor otišla sa vođstvom koje uvek uliva veliku dozu sigurnosti.


 Trener Partizana Ljubinko Drulović očajnički je želeo da rezultat preokrene u svoju korist, a na samom početku drugog poluvremena napravio je i prvu izmenu - u igru je umesto Saše Lukića ušao kapiten crno - belih Saša Ilić, koji je usred povrede propustio veliki broj utakmica. Ispostaviće se da je ova izmena bila više nego dobra, pošto je Partizan uspeo da se vrati u utakmicu i krenuo da stvara šanse. Gol je konačno pao u 74. minutu, kada se u strelce upisao Valeri Božinov. Bugarski napadač je glavom gurnuo loptu koja se odbila o zemlju, pošto je Ninković uputio slobodan udarac prema šesnaestercu. Partizan je imao dosta sreće i uspeo je da se vrati u igru.


Tačka na rezultat stavljena je u 84. minutu igre, kada je Stefan Babović postigao fenomenalan pogodak sa 17 metara, na dodavanje Ninkovića sa desne strane. Lopta je najpre dočekala Sašu Ilića, ali je on odlučio da je propusti i da šansu Baboviću, koji svakako nije razočarao. Do kraja utakmice viđeno je još nekoliko šansi, ali ovaj meč je na kraju ostao bez pobednika.


Činjenica je da ni jednom ni drugom timu ne odgovara previše ovakav ishod utakmice. Jagodina je propustila šansu da zabeleži prvu pobedu pred svojim navijačima, dok je Partizan sada peti samo zahvaljujući gol razlici. Rezultat, ipak, možda govori realno stanje stvari, s obzirom na to da su oba tima pokazala inicijativu i želju da nadjačaju protivnika. 

                                                                                                                                                                                                                Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари