Odbojka: Vizura položila poslednji test pred LŠ

Written by: Ana Tomić


Odbojkašice Vizure, aktuelne šampionke Wiener Städtische Lige, savladale su sa 3:1 (25:13, 25:19, 23:25, 25:21) ekipu MD Zrenjanina, novajliju u ovom elitnom takmičenju. Iako su bile veliki favorit na papiru, ''Ajkulice'' nisu nimalo lako došle do tri boda u ovom meču. 

                                                                                                                 Photo by: www.ok-vizura.com

Za Vizuru je ovo bio poslednji ispit pred gostovanje u Ligi šampiona. Izabranice Željka Tanaskovića očekivale su ubedljivu i brzu pobedu, ali su im gošće pomrsile konce i umalo napravile iznenađenje. 

Odbojkašice Zrenjanina povele su već na startu meča i pokazale da nisu došle da izgube. Tu prednost su čuvale sve do tehničkog tajm-auta i na pauzu otišle sa tri poena više, a onda je usledio potpuni preokret. Vizura je, najpre, izjednačila rezultat, a potom, do kraja seta, protivnicama dozvolila samo jedan poen i slavila sa ubedljivih 25:13. 

Drugi set protekao je bez iznenađenja. ''Ajkulice'' su brzo povele i tu prednost samo uvećavale do kraja seta. Gošće su pokušavale da uhvate rezultatski priključak preko Pilipović i Sekulić, ali bezuspešno. Misleći da će njegova ekipa ubedljivo slaviti u ovom meču, trener Tanasković je iz igre izveo Ranković i Čikiriz i mesto na terenu prepustio mlađim igračicama. Ispostavilo se da je to bio dobar potez, pa su se u završnici seta posebno istakle Maja Aleksić i Katarina Lazović. 

Treći deo igre započeo je vođstvom Zrenjanina od 0:4. Prvi put je izblokirana do tada nezaustavljiva Sara Lozo. As poeni i dobri servisi u potpunosti su poremetili prijem domaćina. Vizura je odmah zatražila tajm-aut, ali ni to nije omelo gošće da nastave sjajnu seriju. Najveću prednost imale su pri rezultatu 6:15, a onda se u igru vratila Ranković. Vizura je u nastavku seta mini serijama pokušavala da se rezultatski približi protivnicama. Požrtvovanom igrom Aleksandre Ćirović u polju i  sjajnim akcijama Lozo i Aleksić u napadu, ''Ajkulice'' sa Novog Beograda uspele su da dođu do dva poena zaostatka (18:20). Usledila je neizvesna završnica seta, ali su istrajnije u svojoj nameri bile gošće i slavile sa 23:25.

                                                                                                Photo by: Nikola Novaković


Četvrti set pokazao je pravi odnos snaga ove dve ekipe. Vizura je na startu povela sa 6:3, ali gošće nisu bile zadovoljne samo jednim osvojenim setom. Borile su se za svaki poen i približile se protivnicama na 12:11. ''Ajkulice'' su se rezultatski ''odlepile'' tek u završnici seta. Odbojkašice Zrenjanina su se uspeno branile u polju, ali su nesporazumima prepustile domaćinu ključne poene za konačnih 25:21 u četvrtom delu igre.  

Kapiten Vizure Ljiljana Ranković nakon meča je izjavila da ekipa nije igrala na željenom nivou, ali da je pobeda ipak najvažnija. 
- Bilo je neočekivano da izgubimo set, mislile smo da ćemo lako pobediti 3:0, ali su protivnice u trećem setu mnogo bolje servirale, što nama nije odgovaralo u tom trenutku. Prijem nam nije bio na nivou na kom je trebalo da bude, ali je najvažnije da smo iz ovog meča izašle sa sva tri boda - rekla je Ranković, a potom se osvrnula na predstojeće gostovanje ruskoj Uraločki, u okviru drugog kola D grupe Lige šampiona. 
- Nismo još uvek pogledale video Ruskinja. Ne bih da govorim o našim očekivanjima. Ni protiv Kana nismo toliko govorile o tome, ali smo čvrsto verovale u pobedu. Idemo da odigramo najbolje što možemo, pa šta bude - naglasila je dvadesetdvogodišnja odbojkašica Vizure. 

VIZURA: Kocić 4, Lozo 23, Aleksić 14, Ranković 12, Čikiriz 15, Ćirović 5, Pušić (libero), Lazović 6, Dimić, Vignjević 1, Miljević, Jeković.

MD ZRENJANIN: Radanović 5, Sekulić 13, Marković 9, Stojković 4, Pilipović 14, Knežević 1, Popović (libero), Mičeta (libero), Martinović 8, Koprivica, Nikolić, Čutura. 


             


Коментари