Metalac porazio i ponizio crno – bele sa 1:0, titula već izgubljena?

Written by: Uroš Petrović



Fudbaleri Partizana ne prestaju da sve više i više razočaravaju svoje navijače, a najnoviji poraz na gostovanju u Gornjem Milanovcu je možda i sahranio nade „Parnog valjka“ da može da dođe do makar podnošljive bodovne razlike u odnosu na lidera Superlige. Penal u 17. minutu, iz kojeg je Nemanja Mladenović postavio i konačan rezultat, iako sumnjiv, bio je dovoljan da Metalac na svom terenu zabeleži veoma bitnu pobedu, a Partizan je, isključenjem Miloša Ostojića posle prvih pola sata igre i pored šansi pokazao samo nemoć.


Jedna od boljki koje Partizan ima ove jeseni svakako su gostovanja, a to se odlično moglo uočiti i na stadionu u Gornjem Milanovcu. Već  u 11. minutu igre Metalac je imao sjajnu priliku iz kornera. Iako nije bio u pitanju centaršut već očito vrlo dobro uigrana akcija, debitant u Superligi Filip Kljajić sjajno je odbranio šut po zemlji i pokazao zašto je već u drugoj utakmici prvi golman crno – belih. A onda je u 16. minutu usledio napad Metalca koji je rezultovao iznuđenim penalom i žutim kartonom za igrača Partizana, Miloša Ostojića. Sudija Dimitrijević je procenio da je Ostojić napravio start nad Đenićem koji je pao u kaznenom prostoru i za njega nije bilo dileme. Nemanja Mladenović je izveo penal, upisao se u listu strelaca i doneo vođstvo ekipi u plavim dresovima.


Ako je penal možda i bio sporan, faul Miloša Ostojića za drugi žuti karton i slanje u svlačionicu u 38. minutu bilo je potpuno opravdano. Ostojić je, krajnje neodgovorno za igrača koji već ima žuti karton, pokušao da Đeniću oduzme loptu vučeći ga za dres i držeći ga za struk. Ubrzo ga je i oborio, što je bila kap koja je prelila čašu i „Parni valjak“ je utakmicu morao da nastavi sa igračem manje. U 38. minutu došlo je do kratkog prekida utakmice zato što je pomoćni sudija bio pogođen tupim objektom od strane gostujućih navijača, što takođe nisu bile dobre vesti za Partizan, uzimajući u obzir da se ovakve stvari žestoko kažnjavaju.

Pred kraj prvog poluvremena Partizan kao da je želeo da se što pre vrati u svlačionicu, sabere se i skupi snagu. Izabranici Ljubinka Drulovića u prvih 45 minuta nisu imali nijedan šut upućen u golmana, dok su se sa druge strane nizale šanse i da nije bilo raspoloženog Kljajića, Metalac bi ostvario i veću prednost. 


Drugo poluvreme je počelo malo drugačije, slično kao i protiv Sinđelića u Kup utakmici par dana ranije. „Parni valjak“ je krenuo da se budi, nizale su se šanse, korneri i udarci prema golu. Međutim, krajnji ishod svakog dobrog napada, gol, izostajao je, a najveći žal je ostavila šansa Ivana Šaponjića u 63. minutu. Mladi napadač Partizana je dobio lepu loptu iz kontre, bio oči u oči sa golmanom domaćih, ali je sebi dao prejak for i tako praktično poklonio loptu golmanu Beliću, pa je Šaponjić mogao samo da se uhvati za glavu kao i ostatak crno – bele ekspedicije. Dva minuta kasnije Alen Stevanović je sa leve strane uputio sjajan šut prema golu koji je, umesto mreže, pogodio stativu. 

Usledilo je još nekoliko šansi, kako za Partizan da izjednači, tako i za Metalac da postigne drugi pogodak. Možda i najspornija situacija desila se 11 minuta pred kraj utakmice, kada je lopta koju je Babović uputio ka golu domaćina iz slobodnog udarca pogodila ruku jednog od defanzivaca Metalca. Crno – beli su tražili penal, ali nisu ga dobili. Rezultat je na kraju utakmice ostao 1:0 za domaćina. 

Nakon ove utakmice, Partizan zaostaje za prvim mestom sa čak 19 bodova, razlikom koja dugo nije viđena u našem prvenstvu. Iako ima dosta utakmica do kraja sezone, čak i manje prednosti su se prethodnih godina činile nedostižnim, pa je tako trka za šampionski pehar možda sad već rešena. Sa druge strane, Metalcu ove sezone ne ide mnogo dobro u gostima ali ova pobeda će izabranicima Nenada Vanića sigurno uneti samopouzdanje da i naredne utakmice odigraju sa istim pobedničkim žarom.

Partizan narednu utakmicu u Superligi Srbije igra protiv Jagodine, dok će Metalac odmeriti snage sa prvoplasiranom Crvenom Zvezdom.


                                                                                                                                 Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари