IZJAVE NAKON UTAKMICE PARTIZAN - TAJFUN

Written by: Veljko Dragosavljević


Košarkaši Partizana su u veoma teškoj utakmici savladali ekipu Tajfuna rezultatom 89:85


Kevin Džons: Važna pobeda za nas iako nismo igrali onako kako smo hteli. U nedelji pred nama ćemo pokušati te greške da popravimo i nastaviti da napredujemo. 

Petar Božić, trener Partizana: Posle ove utakmice jedino što je dobro jeste pobeda. Sa svim ostalim stvarima smo jako nezadovoljni sa onim što smo pokazali večeras. Ja sam upozoravao na psihološki momenat koji posle dosta poraza na jednu loptu, i očito pritisak jer nam je sada svaka utakmica najvažnija, međutim nismo dobro odreagovali, nismo rešili pritisak koji je postojao zbog toliko izgubljenih utakmica na jednu loptu. Ekipa Tajfuna je jako iskusna ekipa. Večeras su odigrali timski, sa pasom više, sa puno asistencija. Ekipa koja ima dosta igrača koja ima poene u rukama, dobar šut za tri poena. Međutim mi smo se na kraju utakmice vratili trojkama, organizovanim napadima što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama.



Andreja Milutinović: Nismo osećali pritisak pred početak utakmice, došli smo sa namerom da odigramo jako dobro, čvrsto u odbrani kao što smo igrali protiv Budućnosti. Pogađali su teške šuteve i nastavili su tako da šutiraju u drugom delu u visokom procentu tako da smo malo zbog toga imali pritisak i na kraju ipak odigrali jako dobro. Generalno smo odigrali loše, nismo odigrali kako smo zamislili ali smo dobili i to je najbitnije za nastavak. 

Aleksandar Cvetković: Bilo je jako teško, pobedili smo treba da budemo srećni. Moramo da izvučemo pouke i nije ovo recept kako treba da izgledamo na domaćem terenu ali imamo dovoljno vremena da sve ispravimo do sledeće utakmice. Nismo prikazali onu nedelju kao protiv Budućnosti. Malo smo pali, izgubili tok utakmice ja nedju loptu. Vodiš svaku utakmicu i na kraju izgubiš, malo smo pali ali dobro je što smo dobili. Šuturila smo većim delom utakmice loše ali smo pogodili onda kada je bilo najbitnije. 

Danilo Anđušić: Drago mi je što smo uspeli da ostvarimo pobedu posle svega. Nismo zadovoljni našom igrom većim delom utakmice. Svi znamo da smo kompletirali tim skoro i da timu treba više vremena da se uigra ali ponovo nismo ispunili cilj koji smo zacrtali na početku utakmice a to je da uđemo sa velikom energijom i da pokažemo da je ovo naš domaći teren i da se niko neće naigrati. Na svu sreću zadnjih u zadnjih 5 minuta smo došli do nekih bitnih poena i razlike koju smo držali do kraja. Ima tu još dosta stvari koje treba popraviti, zbunjujemo se tako da ćemo trenirati i imamo dosta vremena do sledeće utakmice. 





                                                                                                           Photo by: Nevena Stamenović i Emilija Jovanović 

Коментари