Drulović pred put u Milanovac: Polako se vraćamo u formu

Written by: Uroš Petrović




U nedelju, 01. 11. 2015. godine trećeplasirana ekipa Superlige Srbije nastavlja svoju seriju gostovanja protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, koji su trenutno jedanaesti na tabeli. Ovim povodom održana je pres konferencija, na kojoj se javnosti obratio trener crno - belih Ljubinko Drulović, koji je istakao da su Partizanu sada neophodne samo pobede.


"Parni Valjak" u ovom trenutku ima zaostatak za prvim mestom kakav nije skoro viđen u našem prvenstvu. Pored 16 bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Crvenu Zvezdu, Borac iz Čačka ima 27 bodova na drugom mestu, za razliku od Partizana koji ima dva boda manje. Ipak, trener Drulović je optimista i očekuje da njegovi izabranici u nedelju odigraju lepu utakmicu: "Drago mi je što ćemo imati priliku da igramo na jednom od najlepših stadiona u Srbiji, sa jako lepim ambijentom. Zato mislim da ćemo imati dobre uslove da zabeležimo pozitivan rezultat za nas. Respektujemo Metalac i znamo da će oni dati maksimum, kao što to rade i ostale ekipe kada igraju protiv nas. Vraćamo se u formu i ekipa igra svakim danom sve bolje i bolje".

Drulović je, govoreći o ekipi Metalca, skrenuo pažnju na njihove prednosti: "Odigrali su par izuzetnih utakmica na svom terenu a neke nisu imali sreće da dobiju. Moraćemo da povedemo računa o njihovim prekidima, zato što su iz njih izuzetno opasni. Mi smo možda na papiru favoriti ali moraćemo to da pokažemo i na terenu. Verujem da imamo kvalitet da budemo bolji od njih".


Partizan je u prvoj fazi Kupa Srbije odneo pobedu protiv ekipe Sinđelića, na kojoj se posebno istakao mladi Ivan Šaponjić. Postigavši dva gola, Šaponjić je gotovo sigurno u konkurenciji da se u Gornjem Milanovcu nađe u startnoj postavi: "On svakodnevno radi na nekim stvarima koje treba da popravi, zato što je vrlo mlad. Sigurno će biti jedan od kandidata za prvi tim" prokomentarisao je Drulović.

Što se tiče povreda, Drulović je imao pozitivne vesti. On očekuje da Darko Brašanac i Marko Jevtović krenu sa treninzima, a u ritam se polako vraća i Abubakar Oumaru, iako Drulović smatra da on i dalje nije u potpunosti spreman. Stoga je napomenuo da "treba da pratimo njegovu formu i da imamo malo strpljenja sa njim, pre svega na fizičkom planu. On je izuzetno važan igrač za ovu ekipu i mislim da će iz utakmice u utakmicu dizati formu". U protokol se vratio i Gregor Balažić, ali Partizanu i dalje fali Andrija Živković, jedan od najbitnijih igrača.

Partizan i Metalac će u nedelju, 01. 10. 2015. godine odmeriti snage u 16:00 na stadionu u Gornjem Milanovcu. 


Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG
                   Emilija Jovanović

Коментари