Derbi samo u imenu: Partizan izbušio Crvenu Zvezdu

Written by: Dušica Damnjanović

U petom kolu Regionalne lige, Partizan potopio na Banjici sa 15:3 Crvenu Zvezdu. Od samog početka se videlo da je ekipa Partizana dobro uvežbana i organizovana.



Početak prve četvrtine obeležio je Partizan sa prvom dobijenom loptom. Prvi gol je usledio na isteku šestog minuta od strane igrača Partizana Filipa Radojevića. Posle minuta igre, ponovo je usledio gol Partizana. Ekipa Partizana je imala dobru odbranu, i odolevali su napadima Crvene Zvezde. Pred kraj četvrtine usledio je penal za Partizan, koji je uspešno izveo Dimitris Tikas sa brojem tri. Pred tajmaut koji je zatražio trener Vladimir Vujasinović, postignut je još jedan gol Partizana. Rezultat na kraju prve četvrtine je bio 4:0 za Partizan Rajfajzen.





I u drugoj četvrtini Partizan je dobio prvu loptu i postigao pogodak već na početku. Ubrzo su se nizali golovi Subotića, Adžića i Radojevića. Golman Partizana Rističević je pokazao sjajnu odbranu i u teškim situacijama. Neočekivano pred kraj druge četvrtine Crvena Zvezda je postigla svoj prvi pogodak preko Tankosića.





Igrači timova su promenili strane. Na početku drugog poluvremena, pobeda Partizana je bila na pomolu. Kao i u prvoj četvrtini, Partizan je nastavio jakim i odlučnim tempom. Usledili su precizni golovi igrača crno-bele ekipe. Na sredini treće četvrtine, isključenje Gogova je prouzrokovalo da igrač Crvene Zvezde Filip Janković, iskoristi prednost i postigne pogodak. Pred kraj treće deonice meča, mogao se ostetiti blaži tempo igre "Parnog valjka". Dva minuta pred kraj, izvodio se penal za Crvenu zvezdu, koji je golman Rističević sjajno odbranio. Partizan je i dalje vodio sa 11:2.




Ponovo lopta za Partizan. Sjajana odbrana i kontranapad. Igrači Crvene Zvezde su postali nervozni i nestrpljivi, nedugo zatim sudija je odsvirao treću ličnu grešku za igrača crveno-belih Repanovića. Usledio je gol Partizana, pa Crvene Zvezde. Pred sam kraj utakmice tenzija se smanjivala, videla se ubedljiva pobeda Partizana. U minut do kraja Gogov je dao i petnaesti pogodak za Partizan.





Posle poraza od mađarskog Solnoka, Partizan je opravdao reputaciju u ubedljivoj pobedi nad Crvenom Zvezdom. Ovom pobedom, Partizan je osigurao četvrto mesto u Regionalnoj ligi.

Photo by: Nikola Novaković

Коментари