Konferencija za medije i nizjave nakon utakmice Partizan - Krka

Written by: Veljko Dragosavljević

U sedmom kolu ABA j.t.d. lige košarkaši Partizana doživeli su poraz od Krke rezultatom 69:70 trojkom Mulalića u poslednjoj sekundi utakmice.




Stefan Sinovec: Posle poraza od Metalca na domaćem parketu, spremali smo se za utakmicu i došli sa verom da možemo da pobedimo. Sigurno da smo uhvatili Partizan koji još nije u punom sastavu, fali im dosta igrača, veleika pobeda za nas. Veliki podstrek za nas u nastavku sezone. 


Danilo Anđušić: Opet nam se ponavljaju iste greške kao i sa prethedne utakmice, gde drugo poluvreme počinjemo uspavano sa nekom uspavanom igrom sa kakvom ne možemo da dobijemo ni jednu ekipu. Moramo da igramo kao što smo igrali prvo poluvreme, agresivno i brzo i sa dosta kretanja da bi smo ušli u mirnu završnicu i da bi smo prihvatili utakmicu onako kako mi želimo. U toku cele utakmice smo promašili dosta slobodnih bacanja što nas je situno koštalo neke pobede. Na kraju smo nesrećno izgubili trojkom u poslednjoj sekundi.


Alekdandar Cvetković: Sigurno jako težak poraz na domaćem terenu. Nismo smeli da dozvolimo poslednji šut sa pola terena, protivnik je to iskoristio. Celu utakmicu smo loše šutirali penale, promašio sam i ja na kraju. Nije bilo pritiska, prevelika želja. Sledeća utakmica je sa Zvezdom, čeka nas naporna nedelja, naše je da treniramo i da damo sve od sebe.




Andreja Milutinović: Utamkicu smo počeli onako kako smo želeli, jako agresivno u odbrani što je prouzrokovalo time da postignemo neke lake poene u kontranapadu. Poluvreme smo završili sa plus 9, kasnije se opet desio taj pad. Došli smo do toga da treći period izgubimo sa jedanaest razlike i da dođemo na minus dva. Na kraju nismo iskoristili penale i mislim da nas je to koštalo trijumfa.



Petar Božić trener Partizana: Jako težak poraz za nas, prvo poluvreme je bilo sa nekom energijom i idejom koju smo postavili. Međutim u drugom poluvremenu smo što se tiče tog aspekta podbacili, da ne pominjem završnicu u kojoj je nedostajalo i koncentracije i sigurno da i penali i skokovi koji su u korist Krke, govore o nekoj želji, tako da smo u toj elementarnoj stvari podbacili večeras. Sreća kao jako bitan faktor je nedostajala večeras da možda ta pobeda pripradne nama, ali dobro šta je tu je, moramo da, kao i posle svake utakmice izvlačimo ono loše. Ima dosta toga lošeg što smo napravili i na sreću ima vremena za trening pa polako kompletiramo ekipu i ja sam ubeđen da će se te stvari svesti na minimum. Čestitao bih ekipi Krke na pobedi.

                                                                                                                                  Photo by: FMK sport

Коментари