ŠOK! CRNO-BELI TROJKOM U POSLEDNJOJ SEKUNDI PORAŽENI OD KRKE

Written by: Veljko Dragosavljević


Pred 4.000 gledalaca, košarkaši Partizana doživeli su poraz od Krke u sedmom kolu ABA j.t.d lige. Trojkom u poslednjoj sekundi, bek "zelenih", Mirko Mulalić, utišao je sve prisutne u dvorani Pionir.




Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u ABA ligi, ovoga puta od Krke iz Novog Mesta rezultatom 70:69. Izabranici Petra Božića izgubili su praktično dobijen meč. Tragičar u redovima domaćina bio je Aleksandar Cvetković koji umesto da bude "meč viner" jer je dao jako bitan poen na 1:57 do kraja pri rezultatu 65:64, u poslednjem minutu promašio je 2/4 slobodna bacanja. Najeveći razlog zašto su beogradski Crno-beli ostali uskraćeni pobedom jeste katastrofalan šut sa linije slobodnih bacanja 17/29. Nije ih služio ni šut za tri poena, samo 30% uz 6/20. S druge strane, gostujući košarkaši imali su znatno bolji procenat u oba segmenta. Za tri poena su šutirali 8/19 dok su sa linije penala imali odličnih 82% uz pogođenih 14 penala iz 17 pokušaja. 




Domaći su dobro počeli utakmicu. Prve poene uz faul je postigao Danilo Anđušić. Čvrstom odbranom su stigli do rezultata 10:2, kada je trener gostujućih Ivan Velić pozvao tajm-aut. Nakon kratkog predaha gosti su se konsolidovali i napravili seriju 8:1, tako primoravši trenera domaćih, Petra Božića, da pozove igrače na klupu. 



Nakon furioznog početka u redovima jednih i drugih, došlo je do blagog pada pa nismo videli puno poena do kraja četvrtine. Prvi period završen je rezultatom 18:20 u korist gostujućih.
























Druga četvrtina je počela krađom Anđušića nad kojim je napravljen faul od strane bivšeg igrača Partizana Stefana Sinoveca. Prvu trojku za domaće postiže Vitkovac u 11. minutu za 21:20 u korist domaćih. Nakon kratke serije domaćih, trener Krke poziva tajm-aut. Posle predaha, trojkom Andreje Milutinovića, Partizan odlazi na plus 10 pri rezultatu 36:26. Dva minuta pre kraja poluvremena Sreten Radović, arbitar iz Hrvatske, dosuđuje Vitkovcu tehničku grešku za simuliranje što je izazvalo velike proteste sa tribina. Nakon slobognih bacanja, Mulalić je na najbolji način iskoristio dodatni napad, pogotkom za tri poena. Prvo poluvreme se završava rezultatom f43:34 u korist domaćih.





Treći period počeo je prmašajima sa jedne i druge strane. Prve poene je postigao Ive Ivanov u 2. minutu četvrtine. Nakon toga, Boža Đumić vezuje četiri poena i drži 10 poena prednosti. Posle par pogodaka, usledile su greške i izgubljene lopte sa obe strane. Lošu seriju jednih i drugih prekida Mulalić, koji je u ovoj četvrtini gađao za tri 3/2. Do kraja kvartala nije viđeno još puno poena. Krka hvata rezultatski prikljčak. Četvrtina je završena rezultatom 53:53.







Poslednji period počinje greškama Dušana Katnića sa jedne i Andreje Milutinovića sa druge strane. Prve poene u poslednjem periodu fpostiže Kosta Perović za 54:53. U narednom napadu, Mulalić trojkom vraća prednost gostujućoj ekipi. Igrao se 31. minut, 4 sekunde pre kraja napada, Petar Aranitović postiže trojku sa 7 metara, ujedno i njegovu prvo od postignutih 9 u ovoj četvrtini. U 33. minutu, Partizanova odbrana dovela je do euforije domaće navijače. U tom trenutku je postojala nada da će se domaćin odlepiti na sigurnu rednost ali opet se ponavljaju greške, izgubljena lopta i greška u koracima Milutinovića. Pet minuta pre kraja utakmice, Vitkovac maši šut za tri poena, ali na ravom mestu se našao Petar Aranitović koji očigledno nije bio dovoljan da se dobije utakmica.





















Novi poeni viđeni su tek u 38. minutu kada je Sinovec pogodio sa linije slobodnih bacanja i 130 sekundi pre kraja smanjio na 63:62. Usledila je ukradena lopta i laki poeni Lalića, pa je Krka ponovo povela - 64:63. Nakon tajm-auta Cvetković pogađa jako važan šut, Lalić na drugoj strani pogađa jedno bacanje, a Đumić je pogodio za 67:65 minut pre kraja. Krka je promašila, promašio je i Cvetković, ali je posle promašene trojke Mulalića, Cvetković iznudio faul osam sekundi pre kraja. Ubacio je jendo bacanje za plus 3, a na drugoj strani Sinovec ubacuje oba bacanja pet sekundi pre kraja. 



Usledio je faul na Cvetkoviću, koji je promašio prvo i ubacio drugo bacanje. Ipak, tri sekunde bile su dovoljne meč-vineru Mulaliću koji je iz trka sa pola terena pogodio za pobedu i muk u dvorani Pionir. 




Partizan NIS - Krka 68:70 (18:20. 25:14, 11:22, 15;14)

Dvorana: "Pionir";
Gledalaca: 4.000
Sudije: Sreten Radovic, Igor Mitrovski, Aleksandar Milojević
Partizan NIS: Cvetković 15 (8sk, 8as), Aranitović 9, Marinković, Vitkovac 10 (6sk), Đumić 10 (5sk), Koprivica 4, Perović 1, Magdevski, Milutinović 10, Glišić, Vrabac 5, Anđušić 5.
Trener: Petar Božić
Krka: Tratnik 2 (5sk), Ivanov 7, Sinovec 8 (6sk, 6as), Rojc 4 (5sk, 5as), Lalić 21 (7sk), Katnić, Mulalić 19 (4sk, 3as), Kastrati 3, Dimec 3, Polutak, Ritlop, Lapornik 2.
Trener: Ivan Velić
                                                                                                                              Photo by: Nikola Novaković

Коментари